Dacian Cioloş conduce prima şedinţă de Guvern: Vom adopta o ordonanţă privind organizarea ministerelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş va conduce prima şedinţă de Guvern
Premierul Dacian Cioloş va conduce prima şedinţă de Guvern

Premierul Dacian Cioloş a convocat pentru astăzi prima şedinţă de Guvern, după ce ieri s-a ocupat de activităţi de organizare, iar ceilalţi miniştri au avut parte de ceremoniile de predare-primire a mandatelor.

Dacian Cioloş: Va fi o şedinţă mai scurtă pentru că nu avem multe acte normative, fiind instalaţi de câteva zile. Astăzi vom adopta o ordonanţă privind organizarea ministerelor, în urma votului Parlamentului. Sunt câteva modificări în structura unor ministere. Cred că cinci, modificări de nume şi reorganizări, mai ales economice. Partea de Dialog Social a trecut în coordonarea doamnei ministru al Muncii. Am creat un nou minister al Consultării publice, de deschidere spre societatea civilă. Am cerut doamnei Alexandru să vină cu o propunere de reoganizare a acestui minister. Vom avea consultări şi pe partea economică cu mediul de afaceri. Aş vrea ca şi restul societăţii să aibă canale de comunicare cu acest Guvern.

Nu aş vrea ca iarna să ne prindă nepregătiţi. O să rog ministrul de Interne şi al Transporturilor să facă o prezentare. Cei care au competenţă şi sunt interesaţi să ni se alăture îi invit să-şi depună candidatura în aceste Autorităţi de Management. O să-l rog pe domnul Dâncu să ne gândim la reforma admnistrativă, de creştere a actului administrativ. O să o rog pe doamna ministru de Finanţe să ne facă o prezentare a situaţiei privind pregătirea Bugetului. Să vină cu un proiect de Buget cât mai repede, chiar săptămâna viitoare. V-aş ruga să veniţi sâmbătă cu o primă prezentare.

Sâmbătă vom organiza prima şedinţă informală de Guvern, aşa cum vreau să avem periodic. Aş vrea ca sâmbătă să avem o primă discuţie pe acest plan de măsuri sectoriale şi să avem o prezentare a proiectului  de Buget.


Premierul Dacian Cioloş va conduce prima şedinţă de guvern, joi la ora 10:00, după ce, marţi a primit votul de încredere al Parlamentului şi a depus jurământul de învestitură la Cotroceni, în şedinţă urmând să fie discutate şi adoptate acte cu caracter administrativ.

În prima zi după ce a preluat oficial mandatul de premier, Dacian Cioloş a ajuns, miercuri dimineaţă, la Palatul Victoria unde a desfăşurat activităţi de organizare a Guvernului şi a stabilit planul de lucru pentru perioada următoare, la Palatul Victoria ajungând şi vicepremierul şi ministrul Economiei Costin Grigore Borc, potrivit Mediafax.

Tot miercuri, la sediile ministerelor au avut loc ceremoniile de predare-primire a mandatelor de miniştri.

De asemenea, premierul Dacian Cioloş se va întâlni, sâmbătă, cu membrii Guvernului într-o şedinţă informală, pentru discutarea priorităţilor sectoriale ce decurg din Programul de guvernare. Una dintre priorităţile noului guvern ar urma să fie adoptarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe 2016, în vederea transmiterii proiectelor către Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite