Cum a ajuns Ponta să-şi inventeze atacuri din partea lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Victor Ponta FOTO Adevărul
Liviu Dragnea şi Victor Ponta FOTO Adevărul

Fostul premier şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, aruncă pe surse ştiri false pentru a se răfui cu Liviu Dragnea, rivalul său din PSD.

Izolat în partid, fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a încercat să-l pună pe  Liviu Dragnea într-o lumină proastă în faţa partidului şi a electoratului PSD, folosindu-se de informaţii false apărute în presă. După ultima şedinţă a PSD, care a avut loc la Târgovişe, site-ul stiripesurse.ro a publicat o ştire, chipurile obţinută pe surse, conform căreia, Liviu Dragnea le-ar fi transmis social-democraţilor că Victor Ponta şi liderul ALDE Daniel Constantin sunt „duşmanii partidului“.

Această ştire, în care nu există nicio declaraţie a unui social-democrat, nici măcar sub forma anonimatului, a fost distribuită imediat de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, încercând să arate că Dragnea se luptă cu colegii de partid şi cu aliaţii PSD, în avantajul PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis. „Sunt foarte dezamăgit şi supărat dacă această ştire e adevărată şi cu adevărat Liviu Dragnea mă vede pe mine şi pe liderii ALDE ca pe duşmanii PSD. Dacă, într-adevăr, Liviu Dragnea ar gândi aşa, atunci la Cotroceni trebuie deschisă şampania! Eu sper însă că a fost doar o informaţie pe surse care se va dovedi neîntemeiată“, a scris fostul premier.

„Mamă, până unde pot merge ăştia!“

Social-democraţii îl suspectează chiar pe Victor Ponta că a lansat în presă acuzaţii mincinoase la adresa lui Liviu Dragnea, cu scopul de a-l denigra. Potrivit mai multor social-democraţi participanţi la şedinţa de la Târgovişte, singura referire făcută de Dragnea la adresa lui Ponta a fost să repete apelativul de „vătaf judeţean“, folosit de Ponta pentru a-l crtitica pe Dragnea pentru ruptura de UNPR. „Nu s-a discutat aşa ceva. Este o porcărie! Dragnea a spus că «aşa vătaf judeţean cum sunt eu», fac una şi alta, la modul general. Nu a pronunţat niciun nume, nici Victor Ponta, nici Daniel Constantin. Nu a spus nici că ALDE este duşmanul PSD. Când am citit ştirea, am spus: «Mamă, până unde pot merge ăştia». Este o ştire fabricată. Am fost în sală şi nu s-a pronunţat aşa ceva. Ponta încearcă să bage fitile în partid şi să strice şi relaţia cu ALDE“, ne-a declarat un lider de filială prezent la şedinţa PSD.

„Nu a zis nimic de Ponta“

Şi alţi social-democraţi au povestit pentru „Adevărul“ că numele lui Victor Ponta nici măcar nu a fost pomenit în şedinţa de la Târgovişte.  „În CexN, nu a zis nimic, dar nimic, de Victor Ponta. A repetat vătaj judeţean, dar nu a pronunţat numele lui Victor Ponta“, ne-a mai precizat un primar PSD.

Cu toate astea, Ponta a reuşit să pozeze în victimă şi să arunce îndoiala asupra lui Liviu Dragnea, folosindu-se de o ştire falsă. „Pe lângă faptul că o asemenea idee este neadevărată şi nedreptă (după ce toată viaţa mea politică am activat doar în PSD şi după ce m-am luptat pentru PSD ca pentru familia mea, iar Daniel Constantin şi Călin Tariceanu au fost mereu aliaţi corecţi şi de încredere) cred că este şi o mare greşeală - adversarii adevăraţi ai PSD sunt cei de la noul PNL şi cei care au vrut mereu distrugerea PSD şi a liderilor săi!“, a mai scris Ponta.

„Aroganţă de vătaf judeţean“

Scandalul fabricat de Ponta a pornit de la un comentariu făcut de fostul premier  cu privire la ruptura dintre PSD şi UNPR, pusă pe seama „aroganţei“ lui Liviu Dragnea.  „Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte uşor să scapi de aliaţi şi e foarte greu să îţi câştigi alţii (mai ales dacă impresia de aroganţă şi comportament de «vătaf judeţean» este transmisă către parteneri)”, a spus Ponta.

Deşi s-a arătat deranjat de remarca lui Victor Ponta la adresa sa, Liviu Dragnea s-a abţinut însă să-i răspundă cu aceeaşi monedă. „Chiar sunt foarte mândru de această caracterizare. Am apreciat foarte mult şi sunt convins că toţi membrii de partid au apreciat această poziţie“,  a arătat Dragnea.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite