Cseke Attila: Am semnat contracte de peste 1 miliard de lei prin programul „Anghel Saligny”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării susține că au fost semnate 98 de contracte, în valoare totală de 1.072.635.106,82 de lei, pentru proiectele care au primit finanțare prin programul Anghel Saligny.

Ministerul Dezvoltării a semnat 98 de contracte prin Anghel Saligny FOTO: GOV.RO
Ministerul Dezvoltării a semnat 98 de contracte prin Anghel Saligny FOTO: GOV.RO

„Până în prezent, am semnat 98 de contracte, în valoare totală de 1.072.635.106,82 lei, pentru proiectele care au primit finanțare în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny”, a anunțat Cseke Attila, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cseke Attila a menționat că necesitatea implementării programului este evidentă, în contextul numărul mare de cereri depuse de autoritățile locale până în acest moment.

„Necesitatea acestui program este evidentă, lucru demonstrat și de numărul mare de cereri depuse de autoritățile locale. 27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, 57% nu beneficiază de canalizare, 70% dintre localități nu au acces la rețelele de gaze naturale, iar 57% dintre drumurile județene nu sunt modernizate. Programul Național de Investiții Anghel Saligny a fost conceput pentru a rezolva aceste probleme”, a subliniat ministrul.

De asemenea, Cseke Attila a precizat că, la finalul săptămânii trecute, ministerul a decontat și primele facturi, de peste 58 de milioane de lei, pentru obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

"25% din localităţile din România nu au o reţea de apă cu operator avizat, autorizat. 57% din localităţi nu au o reţea de canalizare cu operator autorizat. Asta înseamnă că statul trebuie să investească în continuu în această infrastructură de bază. (...) Ideea este că trebuie să găsim soluţii, să rezolvăm problema. 'Anghel Saligny' vine, în principal, pe apă şi canal, unde sunt 22,5 miliarde de lei alocaţi, adică peste 4 miliarde de euro, numai pe proiecte de apă şi canalizare, în care proiectele au fost depuse, au fost evaluate în toate judeţele. Avem câştigătorii şi suntem în perioada de încheiere a contractelor de finanţare. Pot să vă dau o ştire: săptămâna aceasta o să începem primele plăţi pe Programul 'Anghel Saligny', adică vom plăti primele facturi depuse de autorităţile locale, inclusiv pe apă şi canal", a declarat ministrul, pentru TVR Info, după semnarea primelor plăți prin programul „Anghel Saligny”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite