Corespondenţă de la Varşovia. Ciucă anunţă că Polonia se alătură grupului de luptă NATO din România: Am avut discuţii despre întărirea apărării pe Flancul Estic

0
0
Şefii de Guvern din România şi Polonia FOTO Andreea Ghiorghe
Şefii de Guvern din România şi Polonia FOTO Andreea Ghiorghe

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, după întâlnirea cu omologul polonez, că Polonia se alătură cu o subunitate grupului de luptă NATO din România, relatează corepondentul „Adevărul” de la Varşovia.

„Am avut discuţii despre toate măsurile care s-au luat, astfel încât să întărim descurajarea şi apărarea pe Flancul Estic al Alianţei. Avem măsuri derulate împreună, o structură militară poloneză care face parte din brigada multinaţională din România, avem o structură în grupul de luptă de pe teritoriul românesc”, a precizat liderul de la Palatul Victoria, după întâlnirea cu omologul polonez.

„Odată cu sporirea prezenţei aliate în regiunea Mării Negre, în Polonia şi regiunea Mării Baltice, să analizăm şi să putem să avem un nou pachet de forţe care să fie deplasat în ţara noastră. Am obţinut acordul pentru ca o subunitate să facă parte la Battle Group (n.r. grup de lupta) al cărei naţiune cadru va fi Franţa”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la Varşovia.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite