Continuă scandalul PNL-PSD. Gorghiu îl acuză pe Budăi de „mărirea salariilor de 10-20 de ori din gură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele interimar al Senatului i-a recomandat ministrului Marius Budăi să discute măsurile propuse în coaliție, înainte ca acestea să fie făcute publice.

Alina Gorghiu, atac la adresa ministrului Muncii FOTO: Facebook
Alina Gorghiu, atac la adresa ministrului Muncii FOTO: Facebook

„Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al muncii mărind de 10, de 20 de ori pensiile și salariile din gură, dar nevorbind de reforme pe care ministerul trebuie să le facă. Suntem cât se poate de hotărâți să mergem mai departe, în ciuda faptului că anumiți colegi din această coaliție vor din când să puncteze electoral și nu să discute în interiorul coaliției” , a declarat Alina Gorghiu, potrivit Digi24.

Actualul președinte interimar al Senatului susține că măsurile propuse de către orice partid aflat la guvernare ar trebui discutate înainte cu premierul, în coaliție. 

„Cred că cea mai sănătoasă, corectă, loială atitudine și constructivă pentru coaliție e ca absolut orice propunere pe care un ministru sau altul o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat prim-ministrul. Domnul Budăi și ceilalți colegi, indiferent de culoarea politică, au înțeles - guvernul acela nu e al PSD, nici PNL, nici UDMR, nici al unui partid, ci este Guvernul României”,  a încheiat aceasta.

Declarațiile Aline Gorghiu vin în contextul în care ministrul Muncii a declarat în urmă cu câteva zile  că salariul minim ar trebui să crească și că PSD va propune coaliției de guvernare o majorare mai mare a pensiilor decât formula din lege, de 5,1%.

Premierul a reacționat în urma declarațiilor făcute de Marius Budăi, precizând că nu poate afirma că salariile și pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, așa cum susține ministrul social-democrat.

Ciucă, la prima revoltă din partid

Liderii PNL l-au luat la rost pe Nicolae Ciucă pentru lipsa de reacție în fața valului de atacuri venite din partea PSD, dar și pentru faptul că un ministru, cum este cazul lui Marius Budăi, iese să anunțe măsuri fără consultări ale Coaliției, susțin surse de la vârful PNL pentru „Adevărul”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat direct de ce nu vine partidul cu o poziționare fermă, astfel încât să înțeleagă și cei din PSD că nu acceptă să fie un partid care doar încasează lovituri, ci poate și riposta. Surse din PNL au precizat că problema PSD a fost menționată de lideri ca Ciprian Ciucu, Raluca Turcan, Alina Gorghiu și Gigel Știrbu. Așadar, inclusiv unii din cercul de apropiați ai președintelui PNL.  

Premierul a justificat atitudinea sa prin faptul că nu ar vrea să creeze premisele pentru un scandal care să ducă la ruperea Coaliției, fiind mai bine să fie găsită o cale de mijloc. La insistențele celor prezenți, premierul le-a spus că va transmite și el un mesaj colegilor din Coaliție. 

A zis că va rezolva situația. Dar știm cu toții că e moale. El și miniștrii noștri se uită doar la locurile pe care le au. Dar noi trebuie să ținem de partid, că azi e el, mâine poate nu mai este. Așa că probabil ăsta e doar începutul tensiunilor din partid”, a precizat un vicepreședinte al PNL, pentru „Adevărul”, sub sursa anonimatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite