Continuă lupta taberelor din USR. Echipa Curaj şi-a prezentat candidaţii interni pentru şefia partidului. „Avem de ales între rangă şi democraţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Poliţeanu, Allen Coliban şi Cătălin Teniţă FOTO  Inquam Photos & Facebook)
Mihai Poliţeanu, Allen Coliban şi Cătălin Teniţă FOTO  Inquam Photos & Facebook)

Echipa Curaj, grupare din interiorul USR, şi-a prezentat candidaţii din care vor alege cine să se înfrunte cu Cătălin Drulă pentru şefia partidului. Cei trei sunt Mihai Poliţeanu, Allen Coliban şi Cătălin Teniţă. Deputatul Poliţeanu a afirmat în cadrul conferinţei că în momentul acesta, în USR, membrii pot alege „între rangă şi democraţie”.

Irinel Darău a prezentat cei trei pretendenţi la şefia USR, din cadrul echipei Curaj, adică Mihai Poliţeanu, Allen Coliban şi Cătălin Teniţă. Senatorul Darău a arătat că acest proces de alegeri interne a fost declanşat acum mai bine de o lună, iar la decizia finală vor participa mii de oameni, toţi cei care de-a lungul timpului au participat la acţiunile Curaj. 

„Este pentru prima dată când în USR are loc un astfel de proces deschis, de primaries, în care o echipă îşi desemnează candidatul printr-o cursă deschisă, publică”, a spus Darău. 

Senatorul Irineu Darău l-a acuzat pe Cătălin Drulă „că a ales să modifice, unilateral, calendarul întregului proces de alegeri”. ”Ne-am găsit în situaţia neprevăzută de a avea alegeri în luna iulie dar noi, echipa Curaj, ne-am adaptat şi vom desemna foarte rapid în acest proces, până la sfârşitul lunii iunie, candidatul”, a mai spus el, arătând că este vorba de un proces democratic deschis. 

„De-a lungul timpului, noi am ascultat vocea electoratului şi ştim că nu suntem, ca partid, într-un punct bun, iar plecările din ultima vreme ne slăbesc şi mai tare”, a mai spus el. 

Mihai Poliţeanu a arătat că „atunci când lucrurile merg prost, e nevoie de curaj pentru schimbare”. „Competiţia mea este cu Cătălin Drulă şi cu tot ce reprezintă echipa lui”, a mai spus Poliţeanu. ”În momentul ăsta, în USR avem de ales între rangă şi democraţie, şi e păcat că am ajuns aici”, a mai spus Poliţeanu. 

Allen Coliban a spus, la rândul lui, că „este momentul să înţelegem mesajul pe care îl dă electoratul şi să revenim la democraţie”. „Nu poţi să vorbeşti despre democraţie şi să o faci cu ranga, să vorbeşti despre democraţie şi să aloci doar 30 de zile unui asemenea scrutin”, a afirmat primarul Braşovului. El a precizat că mesajul său către membri este că îşi propune ”curăţarea bazei de membri, revenirea la un sistem de vot care să asigure reprezentare tuturor şi tot ceea se produce, ca şi politic publice, să fie validate intern şi apoi în societate. 

Cătălin Teniţă, al treilea candidat în cursa internă din aripa Curaj, a spus că ”acestea s-ar putea să fie ultimele alegeri relevante din interiorul partidului”. „Din păcate, partidul nostru în acest moment s-a contaminat de metehnele celorlalte partide, avem cam acelaşi nivel de democraţie pe care îl practică celelalte partide”, a afirmat Teniţă. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite