Comisia juridică a stabilit ziua audierii lui Tăriceanu. Când va merge liderul ALDE în faţa senatorilor jurişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică a Senatului a decis să îl audieze pe Călin Popescu-Tăriceanu marţea viitoare în legătură cu acuzaţiile de luare de mită pe care i le aduc procurorii DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat ridicarea imunităţii preşedintelui Senatului în urmă cu două săptămâni.

Preşeşedintele Senatului va fi audiat de senatorii jurişti care, ulterior, vor redacta un raport în ceea ce priveşte solicitarea DNA privind situaţia lui Călin Popescu-Tăriceanu, urmând a da un aviz negativ sau pozitiv. Etapa finală va fi discuatea solicitării DNA de ridicare a imunităţii lui Tăriceanu în plenul Senatului. 

Dosarul în care procurorii DNA în acuză pe Tăriceanu de luare de mită se prescrie la sfârşitul acestui an dacă procurorii nu apucă să îl pună sub acuzare ca să întrerupă cursul prescripţiei, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Aceasta întrucât luarea de mită se prescrie după 10 ani şi Tăriceanu este acuzat că „ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece”, după cum a arătat DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite