Comandantul NATO în Europa: Rusia şi Siria folosesc refugiaţii sirieni ca armă împotriva Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Breedlove
Generalul Breedlove

Moscova şi Damascul folosesc în mod deliberat potopul refugiaţilor sirieni pe post de armă pentru a destabiliza Europa, a declarat marţi comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, citat de AFP.

"Împreună, Rusia şi regimul lui Bashar al Assad folosesc în mod deliberat migraţia că armă pentru a încerca să copleşească structurile europene şi să înfrângă determinarea europeană", a estimat Breedlove în faţă comisiei forţelor armate din Senatul american.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, anunţă că a dat ordin pentru construirea unei linii de apărare la graniţa cu România. Doar aşa, crede şeful executivului de la Budapesta, poate apăra ţara de valul de refugiaţi care continuă să vină în Europa.

Cancelarul Angela Merkel le-a cerut germanilor în cadrul unui talk show televizat să aibă răbdare în criza imigranţilor, iar Europei să rămână solidară, informează Deutsche Welle.

”Nu are niciun sens să cred că pot rezolva problema prin închiderea unilaterală a graniţelor”, a susţinut Merkel. În viziunea acesteia, singura soluţie de rezolvare a crizei stă în solidaritatea Europei, iar Germania nu trebuie să stabilească o limită superioară a numărului de refugiaţi. În cadrul aceluiaşi interviu, cancelarul german a mai spus că situaţia este una ”foarte dificilă”, dar destrămarea Europei trebuie evitată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite