Ciucu, după ce a susţinut că reflectează la o posibilă demisie: Nu îmi dau demisia, se exagerează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti şi primarul Sectorului 6 din Capitală, a anunţat că reflectează la o eventuală demisie din partid, după ce formaţiunea a decis să negocieze guvernarea cu PSD. Ulterior, contactat de „Adevărul”, liderul PNL a precizat că nu îşi dă demisia.

Ciprian Ciucu a scris pe Facebook că se gândeşte la o eventuală demisie din partid, după ce PNL a decis să meargă la guvernare alături de social-democraţi. 

„M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a comentat liderul PNL Bucureşti la o postare pe reţeaua socială, unde se vorbea despre demisia din partid, care ar duce la pierderea mandatului, sau opoziţie clară la deciziile pe care le vor lua liberalii pe mai departe. 

Contactat de „Adevărul” în legătură cu plecarea din partid, Ciucu a afirmat: „Nu îmi dau demisia,  am zis ca reflectez, se exagerează”.

comentariu Ciucu

Mai mulţi lideri ai Partidului Naţional Liberal nu au dorit să îşi exprime opţiunea asupra guvernării alături de PSD în şedinţa de luni seara a conducerii partidului, în timp ce 48 au fost clar în favoarea unei guvernări cu PSD. Împotriva unei negocieri cu social-democraţii pentru guvernare au fost organizaţia PNL Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala sector 1, în frunte cu Sebastian Burduja, sectorul 6 al Capitalei, Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa, Braşov, Brăila, Ludovic Orban, Antonel Tănase, 

Lideri PNL care nu au dorit să se exprime asupra votului au fost Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul. 

Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început astăzi, 10 noiembrie, la Vila Lac. Printre primele domenii discutate de liderii politici vor fi Finanţele şi Economia, urmând ca la întâlnire să fie prezenţi din partea PNL Virgil Popescu, Theodor Stolojan şi Florin Cîţu, în timp ce de la social-democraţi vor merge Marcel Ciolacu, Cristian Socol şi Adrian Câciu, potrivit unor surse politice.

La ora 12 ar trebui discutat domeniul Justiţiei, temele Apărare şi Externele vor fi discutate de la ora 14.00, urmând ca temele legate de Agricultură şi Mediu să fie discutate de la ora 16.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite