Ciucă, la Şcoala de vară a seniorilor din PNL: România trebuie să-şi schimbe mentalitatea

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a susținut, la Şcoala de vară a seniorilor din PNL, că România trebuie să-şi schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori şi că este necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creştere în înţelepciune, nu o degradare.

Șeful PNL a mers la Școala de vară a Seniorilor PNL FOTO Facebook
Șeful PNL a mers la Școala de vară a Seniorilor PNL FOTO Facebook

„Într-o lume în goana după noutate și inteligență artificială, experiența și înțelepciunea seniorilor noștri sunt resurse adesea nevalorificate. În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. A fost o reală bucurie să fiu astăzi alături de aceștia, la reuniunea Școlii de vară și să le transmit toată prețuirea mea”, a transmis șeful PNL.

Premierul a subliniat că „mulți dintre cei din sală sunt cei care au făcut Revoluția din 1989, fiind în floarea vârstei, sunt generația care s-a sacrificat pentru democrație, pentru libertate, pentru piață liberă, iar PNL își asumă datoria de a le răsplăti aceste eforturi. Seniorii României trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că și pe ei se sprijină România de mâine”.

„România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare”, a mai explicat Ciucă.

De asemenea, șeful liberalilor a afirmat că, în opinia sa, „în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăța patriotismul real, nestrigat, susținut de fapte, nu de vorbe și care promovează conservatorismul moderat și valorile morale”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite