Ciucă, despre stabilirea datei alegerilor prezidenţiale: Nu este vorba despre ce vrem noi

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că data alegerilor prezidenţiale va fi stabilită în funcţie de „ce vor românii”. Liderul liberalilor a afirmat că vor rămâne la guvernare „dacă nu îi împinge nimeni pe scări”.

Nicolae Ciucă: Problema candidatului comun cred că a ieşit din raza de interes FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă: Problema candidatului comun cred că a ieşit din raza de interes FOTO Mediafax

Ce trebuie. Vedem ce vor românii, aici nu este vorba de vrem noi, ci ceea ce vor cetăţenii şi este normal să ţinem cont de părerile oamenilor”, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, întrebat ce se întâmplă cu data alegerilor prezidenţiale.

Nicolae Ciucă crede că „problema candidatului comun cred că a ieşit din raza de interes” atât a PSD, cât şi a PNL, explicând în continuare de ce consideră „inoportună” organizarea alegerilor prezidenţiale în luna septembrie.

Vom discuta aspectele legate de data alegerilor. Problema candidatului comun cred că a ieşit din raza de interes a amândurora, fără niciun fel de limitare, şi noi ne dorim foarte mult să discutăm cât se poate de serios acest aspect al datei alegerilor, ţinând cont de faptul că sunt foarte multe mesaje şi de la mediul asociativ, şi de la societatea civilă, de la cetăţeni legate de faptul că luna septembrie înseamnă practic să înceapă campania în perioada vacanţelor. Nu există timpul necesar pentru dezbateri şi că atare apare aşa ca fiind ceva care se vrea grăbit fără să se ţină cont de relevanţa funcţiei prezidenţiale”, a afirmat Ciucă, întrebat ce şanse sunt ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale, conform News.ro.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat că în această seară coaliţia de guvernare nu va discuta doar despre stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, dar și despre: „celelalte chestiuni legate de guvernare pentru că ne apropiem de încheierea primei jumătăţi a anului bugetar şi trebuie să vedem celelalte aspecte”.

Întrebat dacă el crede că insistenţa PSD de a programa alegerile prezidenţiale în septembrie are legătură cu momentul recalculării şi majorării pensiilor, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Eu îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de uşor. Ca atare, dacă există posibilitatea să demonstrăm că nu acesta este obiectivul atunci putem să mutăm data alegerilor”.

Întrebat ce părere are despre faptul că există lideri PNL care susţin că încă se mai poate negocia în coaliţie scenariul unui candidat comun şi liberalii ar putea oferi în sprijinul lui Nicolae Ciucă funcţia de premier, pe cea de comisar european şi una dintre camerele din Parlament, liderul liberalilor a afirmat că sunt dispuşi la „un dialog deschis” și că „orice formulă poate fi discutată”.

Nicolae Ciucă a adăugat că s-a discutat acest proiect de calendar înainte de alegerile europarlamentare şi a afirmat că ”nu s-a uitat nimeni în profunzime să vadă modul în care se derulează toate aceste aspecte, dincolo de faptul că urma ca după alegeri să avem o decizie legată de cum se derulează activităţile mai departe”, reiterând că trebuie să se țină cont și de ceea ce s-a întâmplat la actualele alegeri, și că nu a apărut încă un raport final al BEC.

PNL rămâne la guvernare 

Întrebat dacă în PNL există un curent majoritar de opinie legat de ieşirea liberalilor de la guvernare, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Dacă nu ne împinge nimeni pe scări, cum se spune, noi am fost un partid şi suntem în continuare un partid echilibrat care nu am căutat niciodată astfel de mişcări”. „Nu văd de ce ar trebui să luăm o astfel de măsură. Ca atare, încă o dată, trebuie să negociem până în momentul în care avem un rezultat”, a adăugat Ciucă.

Coaliţia de guvernare se reuneşte, miercuri, posibil după 18.30, la Vila Lac, pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, PNL dorindu-și organizarea scrutinului în decembrie, iar PSD în septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite