Cîţu, despre sancţiunile împotriva Rusiei: „România trebuie să fie mai dură. Cât timp o susţinem financiar, va continua. Este o formă de siguranţă naţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a reiterat faptul că România trebuie să impună sancţiuni mai dure Rusiei şi a atras atenţia că, pentru a putea duce la îndeplinire toate obiectivele şi pentru a putea gestiona situaţiile neprevăzute, statul român trebuie să-şi concentreze eforturile pentru a avea o economie sănătoasă.

Întrebat dacă a discutat, luni, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu liderii partidelor din coaliţia de guvernare despre legea privind securitatea şi apărarea naţională, Florin Cîţu a transmis: „Nu am discutat despre acea lege. Am discutat despre legea offshore, despre energie. 

Dacă nu ai o economie sănătoasă, degeaba încerci să ai şi alte obiective pentru că nu le poţi duce la îndeplinire. Trebuie să ne concentram ca economia să fie bine administrată. Fără să arăt cu degetul, în primele 2 luni de zile economia a fost administrată "suboptimal". Al doilea lucru important care se leagă de economie este gestionarea acestei crize umanitare. Si a treia, foarte importantă, este să impunem aceste sancţiuni Rusiei, să facem mai mult în aceasta perioadă. România trebuie să fie mai dură în acest context. Din punctul meu de vedere, atât timp cât susţinem financiar regimul din Rusia, el va continua. Pentru noi este o formă de siguranţă naţională”. 

De asemenea, întrebat dacă există şanse să ajungem la recesiune economică, fostul premier a transmis că „totul depinde de cum gestionezi economia”.

„România a evitat o recesiune economică când economia a fost închisă două luni la nivel global. Atunci ne-a ajutat faptul ca am avut un buffer mare. Depinde de cum administrăm economia, iar aici primele două luni nu sunt un exemplu. Dacă o administrăm bine vom evita recesiunea şi vom putea să avem o creştere economica mare. Este foarte important ca Guvernului să nu i se distragă atenţia de la administrarea economică către alte lucruri”, a transmis preşedintele Senatului, luni, la Parlament. 

Cât despre adoptarea legii privind securitatea naţională, Florin Cîţu a mai adăugat: „Sperăm că săptămână viitoare să fie adusă în Parlament. Mâine avem coaliţie la ora 10 şi sunt sigur că va fi pe masa discuţiilor, sau în aceasta săptămână. Ne grabim şi noi. Cum avem toate informaţiile, ne vom uita peste ele şi mobilizăm Parlamentul. Acum că a trecut starea de alertă am anunţat colegii că redevine prezenţa fizică obligatorie în Parlament şi nu vor mai fi şedinţe online decât excepţional. Orice nevoie are Guvernul, în materie de legislaţie, având în vedere contextul geopolitic în care ne aflăm, vom trece prin Parlament rapid orice proiect de lege”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite