Cîţu, despre revocarea miniştrilor: „Este atributul premierului. Asta a spus şi Orban de multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat declaraţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Întrebat despre faptul că Ludovic Orban a spus că remanierea lui Alexandru Nazare de la Finanţe a fost făcută împtriva voinţei sale şi fără consultarea PNL, premierul Florin Cîţu a declarat că revocarea unui ministru din funcţie este atributul constituţional al prim-ministrului, lucru pe care l-a susţinut de multe ori şi Ludovic Orban. „Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia”, a adăugat Cîţu.

„O spun a nu ştiu câta oară. Decizia de a remania pe domnul ministru e atributul constituţional al premierului şi declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre faptul că Ludovic Orban a afirmat că revocarea lui Alexandru Nazare de la Finanţe nu a avut acordul său sau consultarea PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat decizia de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor Publice, el afirmând că această decizie a fost luată împotriva voinţei sale şi fără ca PNL să fie consultat.

El mai spus că Guvernul a luat decizii cu privire la PNRR „fără o consultare a coaliţiei”, dând drept exemplu fondurile pentru înfiinţarea distribuţiilor de gaze naturale. „Nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, afirmat Orban marţi, la Ploieşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite