Cîţu, despre arestarea din SUA: Nu am adus în discuţie acest eveniment cu preşedintele Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă , referindu-se la faptul că a făcut închisoare două zile în SUA pentru că a condus sub influenţa alcoolului, că nu a adus în discuţie acest eveniment în discuţile cu preşedintele Klaus Iohannis. El a precizat că nu s-a gândit nicio clipă să îşi dea demisia.

El susţine că "nu a adus în discuţie" cu preşedintele Iohannis acest subiect. Întrebat dacă a discutat cu preşedintele după dezvăluirile publice, premierul a răspuns afirmativ şi a subliniat că nu este vorba despre un caz penal.

Cîţu a ţinut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el afirmând, în acest context, că Orban văzuse documentul.  

Întrebat dacă a luat în calcul demisia, prim-ministrul a răspuns:"Nu, niciun moment".

”Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a ţinut să precizeze şeful Guvernului.

Întrebat dacă la momentul la care a solicitat certificat ORNISS a făcut precizări în legătură cu episodul din SUA, Cîţu a subliniat că în România, pentru preşedinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ONISS, potrivit legislaţiei.

Florin Cîţu se declară"surprins neplăcut" de atitudinea colegilor de coaliţie, el făcând trimitere la situaţia directorului CFR Călători căruia USR nu i-a cerut să plece din funcţie.

El a povestit că a băut la ziua unui coleg şi că de atunci episodul nu s-a repetat. Florin Cîţu a explicat că a respectat legislaţia, toate recomandările instanţei şi "subiectul a fost închis la momentul respectiv".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite