Cioloş: Guvernul Dăncilă trebuie să plece! Ce alegem: ţara lui Dragnea sau o Românie dreaptă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un îndemn la proteste postat pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş notează că „Guvernul Dăncilă trebuie să plece”. „Nu numai pentru că este incompetent şi o ruşine pentru profesioniştii români, ci pentru că este construit pentru interesele unui om dovedit infractor şi nu pentru România”, notează politicianul.

„Mi-am dorit foarte tare să cred că lucrurile se vor linişti. Că manipularea, minciuna şi agresivitatea vor înceta. Că ne vom întoarce la normalitate şi decenţă. M-am înşelat. Avem partidele lui Dragnea, televiziunile lui Dragnea şi guvernul lui Dragnea”, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook

Redăm integral postarea:

„Riscăm să devenim ţara lui Dragnea. România legilor lui Iordache, a justiţiei lui Nicolicea şi Şerban Nicolae şi a guvernului doamnei Dăncilă este o Românie iliberală care în ultima vreme pare să fie condusă în stil mafiot. România e a celor mulţi şi cinstiţi, care aşteaptă o ţară condusă pentru binele tuturor, şi nu doar pentru binele şefului PSD, al celor 73 de puşcăriaşi şi al celor care se tem de lege.

Vom fi în stradă. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislaţii noi care afectează statul de drept şi ordinea constituţională. Să convingem parlamentul că este acolo pentru România şi nu pentru Dragnea.

Guvernul Dăncilă trebuie să plece. Nu numai pentru că este incompetent şi o ruşine pentru profesioniştii români, ci pentru că este construit pentru interesele unui om dovedit infractor şi nu pentru România.

Alegerile anticipate sunt singura modalitate de a relegitima clasa politică. Este şansa începutului reformării clasei politice şi şansa de a readuce în prim plan interesele României şi nu cele ale corupţilor.

Veniţi cu noi”.

Pe pagina romaniaimpreuna.ro românii sunt îndemnaţi să aleagă între „ţara lui Dragnea sau o Românie dreaptă”.

„Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi cei care fac scut în jurul lui vor să ne convingă să nu mai respectăm legile, să nu mai respectăm justiţia, să ne batem joc de statul de drept. Vor însă un stat captiv pe care să-l conducă fără să dea seamă nimănui.

Un stat pe care să continue să-l sece de valori, de moralitate, de bogăţie, aşa cum o fac de zeci de ani încoace.

Acum trebuie să spunem clar şi ferm dacă dorim un astfel de stat. Nu putem face asta decât manifestând în stradă, paşnic, împreună, cât mai mulţi. Trebuie să le aratăm că România nu este a celor câţiva care fug de lege şi le e teamă să-şi asume ce au făcut. România nu este a infractorilor, ci a celor mulţi şi cinstiţi, a celor care îşi doresc o ţară prosperă, în care să domnească legea, o ţară în care să se simtă în siguranţă, acasă, liberi şi demni. 

Vă chemăm alături de noi, în stradă, pentru a spune clar, paşnic şi ferm: 

1. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislaţii noi care să afecteze statul de drept şi ordinea constituţională.

2. Cerem membrilor Parlamentului să-şi respecte jurământul depus la preluarea mandatelor, să susţină şi să voteze moţiunea de cenzură, astfel încât Guvernul Dragnea/Dăncilă să plece.

3. Odată cu căderea Guvernului Dăncilă, majoritatea care votează moţiunea este chemată să susţină organizarea imediată a alegerilor anticipate. Aceasta reprezintă singura cale de a restaura legitimitatea unei majorităţi politice, care să vină cu un program de refacere a echilibrului puterilor în stat şi cu solutii noi pentru dezvoltarea ţării.

Aceşti trei paşi sunt parte a unui mod de abordare coerent, care să ne scoată din blocajul în care ne aflăm.

Vă chemăm pe toţi cei cărora vă pasă de viitorul României şi de viitorul vostru într-o Românie democratică şi dreaptă, să susţineţi în stradă şi prin toate mijloacele paşnice pe care le aveţi la dispoziţie, acest plan de ieşire din criza în care ne-a adus majoritatea politică actuală”.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă".

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitat

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite