Ciolacu: Vrem să le oferim produselor româneşti şanse egale pe piaţă cu produsele de import și să încurajăm comercializarea lor și în alte țări

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, marți, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare despre soluțiile prin care Guvernul poate sprijini producătorii, distribuitorii și retalierii români.

„Vom susține produsele românești, micile rețele locale de magazine și distribuitorii care iau marfă de la producătorii noștri locali! Am discutat azi cu reprezentanții acestor magazine, unii dintre ei fiind și producători, alături de principalii distribuitori din țară, despre soluțiile concrete prin care dezvoltăm capitalul românesc din această zonă a economiei. Prioritatea mea este să ajut firmele să producă în România, iar marfa lor să ajungă în magazine deținute de români la un preț corect, care să reflecte munca depusă”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, adăugând că este „convins că soluția PSD de continuare a plafonării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului, votată azi în Parlament, este legitimă și corespunde celei mai mari așteptări a românilor”.

Premierul a afirmat că și-a dorit să aibă această întrevedere pentru „a vedea ce poate face statul român pentru producătorii autohtoni”. „Mi-am dorit să am această discuție, pentru a vedea ce poate face statul român pentru producătorii autohtoni, dintre care mulți au și propriul flux de desfacere, având în vedere anumite probleme pe care ni le semnalează. Vrem să le oferim produselor românești șanse egale pe piață cu produsele de import și chiar să încurajăm comercializarea lor și în alte țări”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a apreciat drept foarte utilă această discuție pe temele abordate de către cei direct implicați în producția și distribuția produselor alimentare autohtone.

Impactul măsurilor fiscale

Conform sursei citate, premierul a discutat, printre altele, cu reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare despre impactul unor măsuri precum impozitul de 1% pe cifra de afaceri sau plafonarea adaosurilor comerciale la unele categorii de produse, debirocratizarea interacțiunii cu instituțiile statului, implementarea sistemului de Garanție-Returnare RetuRO, accesarea de fonduri europene pentru comerț și distribuție, precum și despre reglementările aplicabile în domeniul forței de muncă.

Potrivit Executivului, reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare „i-au mulțumit premierului Marcel Ciolacu pentru disponibilitatea de a discuta despre propunerile lor, care vor fi analizate la nivelul ministerelor și instituțiilor cu atribuții, în vederea celor mai bune soluții”.

La întâlnirea de astăzi au mai participat și vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu.

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care permite prelungirea plonării prețurilor la 17 produse agricole și alimentare de bază până la 31 decembrie, în condițiile în care termenul expira la 31 martie. Legea merge acum la promulgare, pe masa lui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite