Ciolacu: „Sunt onorat că am preluat conducerea grupului PRO-America într-un moment în care parteneriatul cu SUA se află la cel mai înalt nivel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis că este onorat să preia conducerea grupului PRO-America din Parlamentul României, precizând că obiectivele sale ca lider al acestui grup vor viza, în principal, crearea unui mediu propice pentru afaceri şi investiţii.

„Sunt onorat că am preluat conducerea grupului PRO-America din Parlament într-un moment în care Parteneriatul Strategic cu SUA se află la cel mai înalt nivel şi în aceeaşi zi în care am desfiinţat grupurile de prietenie cu Federaţia Rusă şi Belarus.

Voi continua să împărtăşesc viziunea de politică externă şi de securitate a României care se bazează pe cei trei piloni: statutul de membru UE, rolul în cadrul alianţei NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA.Voi urma fără ezitare  calea pe care am ales-o în urmă cu 30 de ani, aceea de membru puternic al comunităţii transatlantice, care contribuie semnificativ la securitatea şi prosperitatea sa”, a scris liderul PSD, marţi, pe Facebook. 

Marcel Ciolacu a anunţat şi care sunt obiectivele sale în calitate de preşedinte al grupului PRO-America, precizând că acestea vor viza, în pricipal, crearea unui mediu propice pentru afaceri şi investiţii: „sporirea predictibilităţii şi transparenţei legislaţiei fiscale; asigurarea unui cadru legislativ stabil şi transparent, care să ofere beneficii economiei naţionale şi investitorilor; identificarea de noi oportunităţi pentru investiţii americane (de ex. în energie)”. 

Plenul comun al Parlamentul l-a desemnat, marţi, cu 347 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi trei abţineri, pe Marcel Ciolacu preşedinte al Grupului PRO-America din legislativ. În grupul de prietenie cu Statele Unite ale Americii au mai fost incluşi premierul Ciucă şi preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite