Ciolacu, săgeți către Iohannis: Am fost acuzat că am vândut Ardealul. Mama m-a întrebat în lacrimi: „O să te bage la puşcărie?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi seară, că are o relaţie instituţională cu  preşedintele Klaus Iohannis, dar că nu va putea uita niciodată că a fost acuzat pe nedrept că vrea să vândă Ardealul.

Marcel Ciolacu, despre Klaus Iohannis: Cu adevărat, avem o relaţie instituţională Foto: Arhivă
Marcel Ciolacu, despre Klaus Iohannis: Cu adevărat, avem o relaţie instituţională Foto: Arhivă

Dumneavoastă aţi face aranjamente cu cineva care îşi încheie mandatul? Dacă dumneavoastră credeţi că eu o să uit vreodată că am fost acuzat total pe nedrept, când era pandemie şi Parlamentul nu se putea reuni, că Ciolacu a vândut Ardealul noaptea, iar mama mea, Dumnezeu să o ierte, m-a întrebat, în cinci minute, în lacrimi: 'mamă, o să te bage la puşcărie pentru înaltă trădare?' Fiind soţie de militar... Credeţi că eu voi uita lucrul acesta? Vă înşelaţi. Cu adevărat, avem o relaţie instituţională şi cred că este corect să fie aşa”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea PLUS.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în aprilie 2020 că PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o largă autonomie Ţinutului Secuiesc.

Jó napot kívánok, PSD! (Bună ziua, PSD! -n.r.) Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a spus Iohannis.

Ulterior, PSD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care acuză partidul că, în complicitate cu Viktor Orban, a “vrut să dea Ardealul ungurilor”. Partidul condus de Marcel Ciolacu susţinea că incită la “ură, dezbinare şi conflicte interetnice”. Social-democraţii spuneau că afirmaţiile preşedintelui erau în contradicţie cu ce spunea în 2014, când cataloga astfel de afirmaţii, ca fiind “cretinisme”. Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD pentru aceste declarații.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite