Ciolacu, întâlnire cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Multe aspecte din PNRR trebuie rediscutate

0
0

Președintele PSD s-a întâlnit astăzi cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în contextul viitoarei deplasări pe care o va face la Bruxelles alături de premierul Ciucă.

Ciolacu, împreună cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România FOTO: Facebook Marcel Ciolacu
Ciolacu, împreună cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

„Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România , doamna Ramona Chiriac, în contextul viitoarei deplasări pe care o voi face la Bruxelles împreună cu premierul Ciucă” , a anunțat președintele Camerei Deputaților într-o postare pe Facebook.

Ciolacu susține că mai multe aspecte din PNRR trebuie rediscutate, printre acestea numărându-se procentul de 9,4% la pensii.

„Este clar că multe aspecte din PNRR trebuie rediscutate, cum ar fi procentul de 9,4% la pensii, pus absolut aberant de fosta guvernare de dreapta. Și mă bucur că am reușit, într-un timp scurt, să avem o singură voce în Coaliție pe acest subiect extrem de important pentru România” , susține Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a salutat decizia Comisiei Europene privind necesitatea taxei de solidaritate pentru companiile de energie care fac profituri în această perioadă de criză energetică.

„Pe de altă parte, am salutat decizia Comisiei Europene privind necesitatea unei taxe de solidaritate pentru companiile din energie care fac profituri excepționale în această perioadă de criză, taxă din care să fie ajutate persoanele vulnerabile” , a precizat Ciolacu.

În cadrul întâlnirii, președintele PSD a mulțumit pentru sprijinul ferm al Comisiei Europene în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

„I-am mulțumit doamnei Chiriac totodată pentru sprijinul clar și ferm pe care Comisia Europeană l-a manifestat față de aderarea României la spațiul Schengen. De altfel, toate guvernele social-democrate din Europa susțin îndeplinirea acestui obiectiv” , a conchis președintele PSD.

Ciolacu și Ciucă, deplasare la Bruxelles

Președintele PSD a declarat, marți, că este posibil să meargă împreună cu premierul României la Bruxelles pentru a negocia cu oficialii de la Comisia Europeană majorarea pensiilor.

Premierul colectează de la absolut toți miniștrii un draft cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. Este posibil ca atât domnul prim ministru cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat despre proiectul de majorare a pensiilor, care s-ar putea să se bată cap în cap cu lucrurile asumate în PNRR, adică faptul că pensiile nu vor depăși 9,4% din PIB.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite