Ciolacu: Cei care nu vor fi prezenţi în ziua moţiunii vor fi suspendaţi din PSD. Titus Corlăţean va fi preşedintele interimar al Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la finalul CEx a partidului, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului reprezintă „prioritatea numărul unu”. De asemenea, acesta i-a ameninţat cu suspendarea pe social-democraţii care nu vor fi prezenţi în ziua votului.

„Am luat hotărârea ca până la motivarea curţii cu pirivire la alegerea preşedintelui de Senat, să mergem cu unul dintre vicepreşedinţi având şi atribuţii de preşedinte. Am luat hotărârea de a susţine demersul trecerii moţiunii de cenzură. E prioritatea numărul unu. PSD, UDMR şi Forţa Naţională susţin acest demers. Mai avem negocieri în zilele următoare. Avem o strategie cu colegii din teritoriu cu anumiţi parlamentari independenţi sau neafiliaţi”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei CEx a PSD.

Acesta din urmă a mai adăugat că în acest moment „sunt 232 de voturi”, însemnând, matematic, că ar mai fi nevoie de un singur vot pentru reuşita moţiunii de cenzură.

„Dacă un parlamentar al PSD nu votează moţiunea sau lipseşte nemotivat de la ziua votului, o perioadă respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte nu va participa pe listele PSD la viitoarele alegeri”, a mai adăugat Ciolacu.

În ce priveşte postul de preşedinte al Senatului, liderul PSD a dezvăluit că a discutat cu Teodor Meleşcanu şi că acesta i-a comunicat că ar vrea să-şi înainteze demisia. Până la alegerea unui nou preşedinte de Senat, PSD a decis să-l propună pe Titus Corlăţean interimar în această funcţie.

„Am discutat cu Meleşcanu şi a spus că ar vrea să-şi înainteze demisia. (...) propunerea CEx este domnul Titus Corlăţean. E una îndreptăţită după victoria de la Comisia de la Veneţia”, a relatat acesta.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite