Chelaru, despre reexaminarea Codului fiscal: O sesiune extraordinară se va impune în ultima săptămână a lunii august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Chelaru FOTO Arhiva Adevărul
Ioan Chelaru FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, consideră că se va impune, în ultima săptămână a lunii august, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru reexaminarea Codului fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins actuala formă a proiectului legislativ.

„Eu cred că o sesiune extraordinară se va impune pentru că nu este posibilă angajarea răspunderii şi că o ordonanţă de urgenţă ar excede cadrului legislativ necesar pentru un document de o asemenea importanţă. Ca atare, decizia va aparţine coaliţiei aflate la guvernare şi ţinând cont şi de situaţia de fapt, în sensul că majoritatea parlamentarilor sunt plecaţi în concediu, realist vorbind, este posibilă o asemenea sesiune, dacă se va considera că este oportună, în ultima săptămână din luna august“, a declarat, duminică, Ioan Chelaru pentru Agerpres.

La mijlocul lunii iulie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal Senatului, care va dezbate proiectul în calitate de primă Cameră sesizată.

„Susţinem relaxarea şi simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe şi impozite în condiţiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală şi predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă şi temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori şi numai cu respectarea obligaţiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară“, a arătat Preşedinţia, în cererea de reexaminare publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite