Cum văd Ciolacu și Grindeanu o posibilă candidatură a șefului PSD la alegerile prezindențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a susținut, luni seară, în cadrul unui interviu la un post de televiziune, că nu este convins că el este cel mai bun candidat pentru alegerile prezidenţiale din acest an sau că va fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, îl vede drept candidat al formațiunii. 

Sorin Grindeanu crede că Marecel Ciolacu ar fi potrivit pentru funcția de președinte Foto: Arhivă
Sorin Grindeanu crede că Marecel Ciolacu ar fi potrivit pentru funcția de președinte Foto: Arhivă

Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun. Vom vedea.  E posibil să fiu focalizat mult prea mult pe actul de guvernare în acest moment.

Cel mai mult mă interesează să duc acest mandat şi după terminarea acestui mandat să mă uit în oglindă, ca şi acum, şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat. Fiindcă nu ne luăm după nişte voci singulare, ne uităm la deciziile cum au fost luate în interiorul partidul, şi în PSD şi în PNL deciziile au fost luate cu largă majoritate. PSD întotdeauna a fost un partid mai disciplinat”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN, după ce a fost întrebat dacă nu crede că ar trebui să anunțe dacă va candida la alegerile prezidențiale.

Liderul PSD l-a criticat pe Klaus Iohannis. 

„Suntem la 30 și ceva de ani de la Revoluție. Cât timp să ne învrăjbim între noi? Cât timp să ne urâm între noi? Pe fond, pe nimic. (...)  Un popor nu poate trăi într-o ură nesfârşită, un popor nu poate vota în continuu numai contra, contra lui ăla, că e nu ştiu în ce fel, că aia e ciuma roşie. Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră”, a precizat liderul PSD.

Întrebat dacă există un om care să îndeplinească aceste criterii, Marcel Ciolacu a răspuns: „Sunt ferm convins. Şi eu şi domnul Nicolae Ciucă ne putem asuma acest lucru”.

Grindeanu: Ciolacu ar fi un președinte foarte bun

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat că nu crede într-un candidat comun al alianței PSD - PNL pentru alegerile prezidențiale și că Marcel Ciolacu ar fi ”un preşedinte foarte bun”.

Eu cred că, în primul rând, trebuie să vedem ce se întâmplă în 9 iunie, dacă ceea ce spuneam eu mai devreme, și anume că vom lua peste 50%, adică românii validează această alianță. E un pas important. Adică e un pas de care e absolut necesar să ținem și obligatoriu să ținem cont. A merge înainte.

Dar eu totuși cred că niciunul din, e părerea mea în acest moment, că niciunul dintre cele două partide nu-și poate permite să nu aibă candidat, cel puțin în primul tur. Dar e părerea mea personală. Președintele partidului în general, la Partidul Social Democrat... Ciolacu e cel mai bun în acest moment din Partidul Social Democrat și ar fi un președinte foarte bun. Iar după 20 de ani de președinți de dreapta, cred că e timpul să avem și președinți de stânga,” a declarat Sorin Grindeanu, la Digi 24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite