CCR a respins sesizarea partidului AUR privind alegerea lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu, Preşedintele CCR     FOTO: Inquam Photos
Valer Dorneanu, Preşedintele CCR     FOTO: Inquam Photos

Curtea Constituţională a respins joi, cu majoritate de voturi, sesizarea formulată de partidul Alianţa pentru Unirea Românilor privind alegerea lui Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor. Judecătorii CCR au stabilit că sesizarea făcută de AUR este „inadmisibilă”.

„În şedinţa din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a examinat, în cadrul controlului constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.71/2020 pentru alegerea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiecţie formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă. Decizia este definitivă şi general obligatorie”, arată un comunicat de presă al instituţiei. 

Liderul grupului AUR la Camera Deputaţilor, George Simion, a anunţat la finalul anului trecut că va sesiza CCR privind modul în care a fost aleasă conducerea forului legislativ. 

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2:00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform Regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite