Câţi bani a donat un deputat UDMR în fondul de solidaritate pentru iredentism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marton Arpad
Marton Arpad

Parlamentarii UDMR au deschis un fond de solidaritate pentru a plăti amenzile primarilor care au afişat ilegal simbolurilor maghiare pe clădirile publice din România. Spre exemplu, deputatul UDMR Marton Arpad a contribuit deja cu suma de 1.000 de lei.

„Bineînţeles că sunt de acord cu un astfel de fond, am şi donat 1.000 de lei. Nu cred că va exista un cuantum clar pentru că este o chestie benevolă şi nu vrem să se creeze ideea de presiune. Fiecare dă cât doreşte, dacă doreşte”, a declarat Marton Arpad pentru „Adevărul“

Mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au fost condamnaţi definitiv de instanţele judecătoreşti şi sancţionaţi cu amenzi de până la 75.000 de lei pentru arborarea steagului Ţinutului Secuiesc pe instituţii publice, dar şi pentru utilizarea inscripţiilor bilingve pe sediile unităţilor administrativ-teritoriale. Astfel, parlamentarii maghiari şi organizaţiile judeţene au decis înfiinţarea unui fond de solidaritate care să funcţioneze prin donaţii menite să ajute la achitarea amenzilor. 

Preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, a reacţionat la scurt timp după ce informaţia privind înfiinţarea fondului de solidaritate al UDMR a fost făcută public, spunând că „UDMR instigă la nerespectarea legii şi la nesupunere civică”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite