Cătălin Ivan, suspendat pentru 12 luni din PSD, imun la şicanele primarului Iaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, duminică, la Dobrovăţ, că liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, trebuia doar să ia act de transferul său de la PSD Sector 1 la PSD Dobrovăţ. Ivan susţine că transferul său s-a făcut legal.

„Eram membru la organizaţia locală numărul 21 din PSD sector 1 şi am aflat că să făceau presiuni pentru a fi suspendat sau chiar exclus. Pentru că eram expus unui pluton de execuţie condus de Codrin Ştefănescu, cel care a preluat PSD sector1, am cerut transferul la PSD Dobrovăţ, în judeţul Iaşi. Transferul mi-a fost aprobat la PSD sector 1, apoi mutarea este aprobată şi de PSD Dobrovăţ. Am revenit la secretariatul PSD sector 1, unde am înregistrat actele“, a declarat Cătălin Ivan, citat de Mediafax.

El a spus că a trimis actele de transfer şi preşedintelui PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, cu rugăminea să le analizeze şi că, în cadrul conferinţei PSD sector1, s-a decis că nu poate face obiectul vreunei sancţiuni, întrucât nu mai este membru în PSD sector1.

Potrivit lui Ivan, ulterior conferinţei PSD sector 1 s-a întrunit Biroul Permanent al PSD Sector 1, care, deşi nu poate invalida o hotărâre a conferinţei, a decis, în absenţa Ecaterinei Andronescu, suspendarea sa pentru 12 luni.

Răspunsul uli Nichita: OK

Europarlamentarul Cătălin Ivan susţine că i-a telefonat şefului PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, pentru a-l informa că se va muta la PSD Dobrovăţ şi că a primit un acord de principiu de la acesta.

„I-am spus că m-am transferat pentru că urmează să fiu exclus din PSD, iar Nichita mi-a răspuns «OK». Am avut acordul său, ca ieri (sâmbătă - n.r.) să aflu că Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi a decis invalidarea transferului meu. Nichita avea presiuni de la Bucureşti să nu-l primească la Iaşi pe Ivan, dar trebuie să se împace cu ideea venirii mele la PSD Dobrovăţ”, a afirmat Cătălin Ivan.

La rândul său, şeful PSD Dobrovăţ, Cătălin Martinus, primar al localităţii, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că prezenţa lui Ivan este benefică pentru comuna pe care o conduce.

„Suntem singura comună din România care are un membru europarlamentar. Este benefic să fie membru la noi, chiar ne bucurăm”, a spus liderul PSD Dobrovăţ.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Iaşi a invalidat, sâmbătă, transferul europarlamentarului Cătălin Ivan de la PSD sector1 la organizaţia PSD din comuna ieşeană Dobrovăţ, surse din conducerea filialei ieşene precizând că situaţia lui Ivan va fi discutată, luni, în Biroul Permanent Naţional.

Vineri seară, preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că transferul europarlamentarului Cătălin Ivan de la PSD sector1 la filiala social-democrată din comuna ieşeană Dobrovăţ s-a făcut "incorect" şi că situaţia va fi discutată în prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Iaşi. 

Cătălin Ivan a fost suspendat în această săptămână, pentru 12 luni, din PSD sector 1, el susţinând că decizia este nestatutară, întrucât între timp a devenit membru al PSD Dobrovăţ din judeţul Iaşi.

Ivan a precizat că nu va părăsi PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite