Cât ne costă un parlamentar. Aleşii îşi dublează leafa cu tot felul de sume forfetare şi diurne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Iulian Bulai a publicat, pe Facebook, sumele pe care le încasează lunar fiecare parlamentar, căci, pe lângă salariu, aleşii beneficiază de multe alte stimulente financiare. „Într-o Românie unde deciziile se iau in miez de noapte şi pe ascuns, transparenţa este o valoare fundamentală in activitatea mea ca parlamentar“, arată Bulai.

„Exista multe mituri despre cat de multi bani câştiga un parlamentar. Pentru a înlătura orice mit asupra acestui aspect, voi împărtăşi cu voi urmatoarele informaţii: Un parlamentar (deputat) are o indemnizaţie (salariu) de 5564 RON. Pe langa salariu, se mai adauga urmatoarele sume care sunt fie fixe (sume forfetare) fie sume care variază (diurne).Aşadar, mai dispunem de urmatoarele sume:

- 4.600 RON, suma forfetară pentru locuinţa in Bucuresti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu in Bucureşti)

- 1.400 RON, combustibil

- 476 RON, suma alocată pentru deplasări in circumscripţia electorala.

- 616 RON, (diurna pe ianuarie. Se primeşte 160 RON pe zi de activitate in plen)

- 11. 400 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentara (cabinet parlamentar, angajaţi, protocol, alte cheltuieli) Aceasta este suma bruta din care se scad si taxele angajatorului. Suma neta poate varia intre 8500 si 9500 RON. Aceasta suma este singura care nu se foloseşte in scop personal. Jumatate trebuie decontată pe baza de acte justificative, jumatate pe baza de declaraţie pe proprie răspundere“, a  scris Iulian Bulai pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite