Cartianu, despre dosarul lui Ponta: Dan Şova m-a dat în judecată când am publicat o anchetă despre cazul Turceni-Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, la Adevărul Live, despre prezenţa premierului Victor Ponta la Baku, dar şi despre acuzaţiile DNA la adresa şefului Executivului. Cartianu a povestit că, în perioada în care era redactor-şef al ziarului "Adevărul", a fost dat în judecată de Dan Şova, după ce a aprobat publicarea unei anchete care includea informaţii dezvăluite recent de procurorii DNA în dosarul Turceni-Rovinari.

Grigore Cartianu, despre problemele lui Victor Ponta cu Justiţia:

Din păcate, puţine voci în presa din România îşi mai permit să prindă în insectar poveşti la adresa lui Victor Ponta, pentru că mare parte din media, chiar şi cea tradiţională anti-PSD, s-a predat. Din comunicatul DNA am aflat că sunt patru capete de acuzare importante la adresa lui Victor Ponta, în dosarul Turceni-Rovinari. Ziarul nostru a avut o anchetă bine documentată despre acest caz, iar Dan Şova chiar m-a dat în judecată. Ştiam de banii pe care Şova i-a dat lui Ponta, de pontajele cu 27 de ore pe zi de muncă, dar nu ştiam de automobil.

Nu ştiam chiar totul atunci, între timp s-au mai dezgropat lucruri din dosarul respectiv.

De ce a fost acest ordin teribil să fie apărat Şova, iar Tăriceanu s-a făcut de râs, sfidând CCR? De ce a fost această mobilizare extraordinară? PSD şi-a luat toate măsurile pentru ca al doilea vot la Şova să fie cum îşi doreau ei. De ce toate astea? Îi era atât de drag Şova lui Ponta?

I-au fost dragi şi alţii. S-a ridicat imunitatea Ecaterinei Andronescu, s-a mai ridicat şi imunitatea altora. Acesta nu este dosarul Şova, ci dosarul Ponta, de fapt. Sau este dosarul Şova-Ponta, dar, evident, Ponta este miza.

Sunt nişte capete de acuzare care nu au nevoie de ridicarea imunităţii. Pe de altă parte, se va schimba şi majoritatea parlamentară. În plus, la Ponta aşteaptă multe dosare grele. Cel mai flagrant dintre ele este dosarul KazMunaiGaz. Povestea cu Rompetrol este gravă. 

Desigur, o altă poveste este şi faptul că se pregătesc să facă praf Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.


Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. În vreme ce toţi liderii politici din Vestul Europei au boicotat evenimentul, Ponta s-a afişat alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei, politicieni certaţi cu principiile democraţiei.

Potrivit unor surse guvernamentale, decizia lui Ponta de a pleca la Baku a fost surprinzătoare chiar şi pentru apropiaţii săi. „În  Guvern s-a vorbit despre o plecare a premierului la Baku în urmă cu mai multe zile, însă nu s-a stabilit nimic concret şi nimeni nu se mai aştepta ca el să plece, mai ales după ce le-a urat succes sportivilor în şedinţa de Guvern. Toţi ştiam că premierul va merge din nou la spital, să facă investigaţii la genunchi, nu să plece la Baku“, au spus pentru „Adevărul“ surse guvernamentale. 

Intră pe live.adevarul.ro şi comentează ”derapajul” lui Victor Ponta de la principiile euroatlantice

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite