Campanie electorală cu orci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele politice au demarat deja lupta electorală, dar nu în stradă, ci în spaţiul virtual. Băsescu, Vanghelie, Videanu şi Murgeanu sunt "pictaţi" în culori sumbre într-un clip care

Partidele politice au demarat deja lupta electorală, dar nu în stradă, ci în spaţiul virtual. Băsescu, Vanghelie, Videanu şi Murgeanu sunt "pictaţi" în culori sumbre într-un clip care circulă pe site-ul youtube în hainele orcilor avizi să distrugă pădurile bucureştenilor.

Trimiterea electorală la trilogia lui Tolkien nu este singulară. Acum câteva luni, Băsescu era comparat de liberalul Ludovic Orban cu tartorul orcilor, Sauron. Iniţiatorii clipului fac apel la artificiile vizuale şi sonore din trilogia "Stăpânului Inelelor" pentru a zugrăvi o imagine apocaliptică a situaţiei spaţiilor verzi din Capitală. "Ascunşi la vedere pentru a nu fi văzuţi… uneltesc… Acolo până unde mai ieri răsunau galsurile copiilor se va auzi geamătul coapcilor doborâţi şi urlet de macarale" se aude în prologul clipului.

Rând pe rând, primarii democraţi, dar şi Marian Vanghelie sunt prezentaţi ca principali responsabili în distrugerea copacilor. Referirile la primarii liberali lipsesc. "Atacaţi Parcul, tăiaţi copacii şi faceţi o armată! Videne! Faci o fabrică de borduri! Murgene, tu-l ajuţi!", răsună comanda lui Băsescu, descris drept şeful bandelor de orci, în timp ce Videanu, în roba şi sub chipul lui Saruman, trece cu orcii săi la vandalizarea spaţiilor verzi din Parcul Bordei.
Situaţia este salvată într-un final de păstorii copacilor, enţii cu nuanţe "liberale", care printr‑un contraatac devastează opera orcilor democraţi şi recomandă alegătorilor să pună sfârşit în anul 2008. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite