Butcher: Biden vine în România şi pentru combaterea corupţiei. E păcat ca progresele să se piardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat că vicepreşedintele american Joe Biden vizitează România, printre altele, pentru a discuta cu autorităţile române despre evoluţia luptei împotriva corupţiei.

„Un alt motiv al vizitei este de a încuraja România să se concentreze pe eforturile de combatere a corupţiei, de a avea instituţii independente puternice şi un bun mediu de afaceri. Vrem să reflectăm faptul că România a făcut progrese imense şi, de fapt, a ajuns un model pentru ţările din regiune în ce priveşte lupta împotriva corupţiei, după cum am văzut în ultima perioadă. Este important ca momentul acesta să nu se piardă, iar eforturile de combatere a corupţiei să continue“, a spus Butcher pentru Mediafax.

Totodată, el a abordat subiectul disputei dintre preşedintele Traian Băsescu şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi a subliniat că „este încurajator să vedem că sancţiunile înseamnă ceva“.

„Reprezentând o ţară care a impus sancţiuni Rusiei, pot spune că este încurajator că sancţiunile au un impact“, a mai afirmat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA.

De asemenea, întrebat dacă se consultă cu autorităţile române cu privire la sancţiunile impuse Rusiei, el a precizat că există consultări referitoare la toate aspectele răspunsului faţă de criza din Ucraina.

„Avem consultări foarte strânse cu autorităţile române cu privire la toate aspectele modului de a răspunde crizei din Ucraina şi puteţi observa că tindem să avem aceeaşi perspectivă asupra situaţiei generale“,  a explicat Butcher.

În altă ordine de idei, vizita vicepreşedintelui american Joe Biden va exprima, potrivit lui Butcher, sprijinul pe care SUA îl arată României în perioada de criză din regiune.

„Un motiv la fel de important la vizitei este să arate sprijinul puternic al SUA în aceste momente de instabilitate în regiune, ca urmare a evenimentelor din Ucraina. Este important şi vrem să demonstrăm partenerilor noştri din NATO că suntem aici, alături de ei, în această perioadă“, a conchis el.

Citeşte şi:

UPDATE Întâlniri de gradul zero la Bucureşti: vicepreşedintele SUA şi şeful Pentagonului, întrevederi cu Băsescu şi Ponta

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi cu prim-ministrul Victor Ponta inclusiv despre situaţia din Ucraina, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Fiul vicepreşedintelui american, Joe Biden, în consiliul de conducere al unei companii de gaze ucrainene

Robert Hunter Biden, unul dintre fiii vicepreşedintelui SUA Joseph Biden, a fost numit şef al departamentului juridic şi membru al Consiliului de administraţie la cea mai mare companie de gaze privată din Ucraina, anunţă surse citate de publicaţia rusă „The Moscow Times“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite