Boc, întrebat despre demisie: „Mai lăsaţi şi pentru memorii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele din Capitală sunt, în opinia premierului Emil Boc, „manifestaţii antisistem", faţă de care liderii politici ar fi mai bine să nu aibă nicio reacţie, în condiţiile la care „niciun politician nu este agreat".

Şeful Guvvernului a mai apreciat la postul B1TV că cel mai important a fost în ultimele zile mesajul autorităţilor.

„În Piaţa Universităţii, niciun lider politic nu a fost şi nu este agreat, că este de la USL, de la PDL sau de la Partidul Poporului sau sunt persoane care vor să candideze la Primăria Capitalei. Nimeni, repet, nu a fost şi nu este agreat, sau cel puţin aceasta a fost impresia mea. Deci, aduce mai mult a manifestaţie antisistem, aşa cum este ea cunoscută în ţările occidentale, oameni care, pe bună dreptate, legitim, spun : «suntem sătui şi de cei de până acum, şi de cei de acum, şi de cei care vor să vină la putere, căutăm altceva»", a spus Boc, invitat la B1 TV.

"Eu cred că important a fost mesajul autorităţilor statului. Politicienii poate, uneori, este bine să tacă. Depinde de context, poate e bine, poate nu. Poate, uneori, e bine", a mai spus Boc, recunoscând că nu a comunicat foarte eficient în ultimele zile.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă să discute la faţa locului cu protestatarii, premierul a spus că trebuie analizat dacă o apariţie sau o declaraţie poate ajuta sau strica şi că el personal este adeptul "lucrurilor cumpănite".

Citiţi şi:
EDITORIAL DE SABIN ORCAN: De la Arafat la Fenechiu

Demisia? „Mai lăsaţi şi pentru memorii!"
Refuzând să spună dacă în aceste zile s-a gândit să demisioneze, premierul a evitat răspunsul, preferând să glumească: „Mai lăsaţi şi pentru memorii!" Totodată, el le-a transmis persoanelor care participă la acţiuni de protest că nu le poate promite bani sau demisia din funcţie şi nici anularea măsurilor dispuse de Guvern în contextul crizei, ci doar măsuri economice care să stimuleze investiţiile şi crearea locurilor de muncă.

Boc şi Băsescu se dau „pierduţi printre informaţii"
Referindu-se la scandalul din Sănătate, retragerea noii legi şi demisia creatorului SMURD, Boc a susţinut că el şi preşedintele „au avut unele informaţii greşite referitoare atât la proiect, cât şi la Raed Arafat", dar „lucrurile au fost lămurite".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite