Blaga: „USL-iştii se delimitează deja de Oprescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga cere demisia lui Sorin Oprescu
Vasile Blaga cere demisia lui Sorin Oprescu

Liderul PDL, Vasile Blaga, susţine că referendumul propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, privind câinii comunitari este „un mod de a fugi de răspundere“. Blaga mai spune că liderii USL au început să se delimiteze de primarul general al Capitalei.

„A fost o solidarizare a USL-ului cu fostul senator Marinescu şi aşa a apărut celebra lege. Noi am răspuns promovând un proiect de lege în Parlamentul României, din nou USL a blocat-o la Curtea Constituţională. Soluţia există, imediat USL să promoveze legea existentă deja în Parlament, acolo e propusă eutanasierea ca soluţie. Îmi pare rău că a trebuit să moară un copil nevinovat ca să ajungem de fapt la aceleaşi concluzii pe care le ştiam şi ni le spuneau primarii din toată ţara de vreo 12 ani. Referendumul este un mod de a fugi de răspundere şi în cazul Roşia Montana şi în cazul câinilor vagabonzi din Bucureşti“, a spus Blaga la Şcoala de Vară a Organizaţiei Pensionarilor şi Vârstei a treia a PDL.

Blaga susţine că la referendumul propus de Sorin Oprescu privind problema câinilor fără stăpân, bucureştenii ar trebui întrebaţi şi dacă doresc sau nu demisia primarului general.

„Unde a fost trei zile primarul general Oprescu? Văd că deja nu se mai înţeleg între ei, au refuzat primarii Capitalei să meargă la întâlnire cu el astăzi, USL-iştii, se delimitează de Oprescu deja. De fapt, eu cred că dacă tot face referendum mai trebuie să pună o întrebare, dacă bucureştenii vor sau nu demisia primarului general şi atunci ar avea o utilitate referendumul din Bucureşti", a precizat Vasile Blaga.

El a precizat că au fost şi primari curajoşi în ţară care au rezolvat problema câinilor comunitari, dar au avut apoi plângeri penale.

„Este nevoie de promovarea legii din Parlament şi nu mai trebuie niciun referendum, primarii din această ţară trebuie să aibă la dispoziţie un act normativ. Sigur că unii dintre ei mai curajoşi, cum este primarul PDL de Tulcea a rezolvat problema, bazându-se pe articolul 5 din lege şi i-a eutanasiat numai că a avut până acum patru plângeri penale, de trei a scăpat, una o mai are încă. Deci e nevoie de act normativ, nu e nevoie de niciun referendum, dar USL a blocat actul normativ la Curtea Constituţională“, a explicat preşedintele PDL.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

Joi, Oprescu a declarat că va propune în CGMB ca bucureştenii să răspundă la referendum la întrebarea: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi nerevendicaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite