Băsescu: „Furtul cu legislaţie s-a moştenit de la guvernul Năstase la guvernul Ponta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la Digi 24, că existenţa pactului de coabitare cu premierul este o chestiune de responsabilitate, dar există multe lucruri care-l nemulţumesc, afirmând, drept exemplu, că în România se fură prin lege.

„Este o chestiune de responsabilitate. Sigur că sunt multe lucruri care nu-mi plac. Spre exemplu nu-mi place că se continuă a se fura prin lege”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a susţinut că aceste practici există de pe vremea fostului premier Adrian Năstase, care a semnat contractul cu Bechtel sau a privatizat Petromul, pentru a obţine anumite privilegii: „Adrian Năstase, ca să fie primit la Casa Albă, a semnat cu Bechtel şi a făcut-o prin lege. A fost suficient de laş să nu-şi asume responsabilitatea că Guvernul lui a hotărât să semneze un contract dezastruos cu România dar el să ajungă până la Casa Albă. Petromul- cum fost privatizat? Prin lege, pentru ca nimeni să nu-l poată întreba pe domnul Adrian Năstase: cum ai dat şi resursele 30 ani, măi omule, care ai pretenţia că serveşti România. Dar a construit o relaţie foarte bună cu socialiştii austrieci. Am cumpărat fregatele, da? Şi ne-am văzut cu Tony Blair”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că pe acelaşi model, acum „s-a făcut un aranjament cu Rompetrolul”, care în loc să-i dea României 580 milioane de dolari, îi va da doar 200 milioane sau s-a trecut un teren al Academiei Agricole din Insula Mare a Brăilei în domeniul Consiliului Judeţean, pentru ca ulterior el să fie trecut în domeniul privat şi să fie, în opinia sa, „dat în contul unor eventuale despăgubiri şi dat unei clientele politice”.

„Furtul cu legislaţie s-a moştenit, a făcut arc peste timp şi a venit de la Guvernul Năstase la Guvernul Ponta. Sunt lucruri pe care nu sunt dispus să le tolerez, că nu fac parte din acordul de cooperare instituţională. Tolerarea furtului prin lege, eu nu spun că a furat premierul Victor Ponta, a fost păcălit de destui”, a precizat Traian Băsescu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite