Băsescu: CNSAS a devenit o instituţie politizată, dispusă, pentru prima dată de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a scris, miercuri, pe contul său de Facebook, că au fost distribuite în presă documente din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat Curţii de Apel Bucureşti în vederea stabilirii calităţii de colaborator al Securităţii. Băsescu consideră că, în actual structură, CNSAS a devenit o instituţie politizată

Într-o postare pe pagina de Facebook, miercuri, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a făcut unele referiri la ”Campania de presă generată de decizia CNSAS”.

”Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă. Parte din presă, în spiritul tradiţiei deja consacrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor. Mai mult, aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat”, a scris fostul şef al statului.

Băsescu spune că momentul campaniei de presă a fost bine ales.

”Atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin proces de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European”, a mai scris Băsescu.

Acesta mai spune că are convingerea că va primi un verdict favorabil.

”Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrativ şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor, exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice. Consider că, în actuala structură, CNSAS a devenit o instituţie politizată, dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice”, a mai scris fostul preşedinte al României, pe Facebook.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite