Băsescu, atac voalat la OMV: Ne va fi partener atât timp cât interesul României e servit cu prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii după ce a vizitat platforma maritimă Ocean Endeavor FOTO Mediafax
Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii după ce a vizitat platforma maritimă Ocean Endeavor FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, potrivit relatărilor presei, OMV Austria pare a lansa politici care nu sunt în favoarea statului român, el avertizând că această companie va fi partener al României atât timp cât interesul ţării noastre ”este servit cu prioritate”.

”Sunt foarte multe informaţii de presă în care OMV Austria pare a lansa politici care nu sunt în favoarea statului român. O spun deschis, direct, că vor fi partenerii noştri atât timp cât interesul naţional al României este servit cu prioritate”, a afirmat Traian Băsescu.

El a făcut aceste declaraţii după ce a vizitat platforma maritimă Ocean Endeavor, unde companiile ExxonMobil şi Petrom fac foraje de explorare pentru zăcămintele de gaze natural. Şeful statului a fost aşteptat de managerii ExxonMobil şi Petrom. Traian Băsescu a ajuns la platforma maritimă cu elicopterul, plecând de la Aerodromul Tuzla.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după vizitarea platformei de foraj Ocean Endeavor, operată de ExxonMobil şi Petrom, că este optimist că România va fi capabilă ca în jurul anului 2020 să acopere nevoile de gaze ale României şi ale Republicii Moldova.

Preşedintele a arătat că a fost un obiectiv al său să se înceapă forările în Marea Neagră.

”Iată că au început, ştim că anul trecut s-a descoperit un zăcământ important, în Domino 1, acum se forează în Domino 2”, a spus preşedintele, arătând că Platforma Ocean Endeavor va rămâne inclusiv în trimestrul întâi al anului viitor pentru alte prospecţiuni, inclusiv în alte perimetre pe care Exxon şi Petrom le au în concesiune.

”Eu sunt optimist că România va fi capabilă, în jurul anului 2019-2020, să acopere nevoile de gaze nu numai ale României, cât şi pe cele ale Republicii Moldova”, a declarat şeful statului, precizând că aceasta este şi o prioritate pe care cele două companii o cunosc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite