Barna (USR): Preşedintele Iohannis tace înţelept, iar această mega-coaliţie nu funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Barna (USR) a susținut sâmbătă, la Timişoara, că, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis ''tace înţelept'', „această mega-coaliţie nu funcţionează”, fiind nevoie de „asumare şi de măsuri foarte certe”, conform Agerpres.

Dan Barna FOTO Inquam/ Octav Ganea
Dan Barna FOTO Inquam/ Octav Ganea

"Această mega-coaliţie - de care preşedintele Klaus Iohannis, care tace înţelept, această înţelepciune cu care preşedintele aproape sufocă România - nu funcţionează într-o situaţie ca aceasta, în care este nevoie de asumare şi de măsuri foarte certe; ele nu se întâmplă", a afirmat deputatul USR.

Într-o conferinţă de presă, Dan Barna a susţinut că ceilalţi preşedinţi europeni, spre exemplu cel al Franţei, au întâlniri cu oameni de afaceri, dezbateri, iar preşedintele Klaus Iohannis "continuă cu acea politică a absenţei neimplicate şi a nepăsării consistente, care în vremuri de pace era tolerată sub formă de umor amar".

În problema crizei energetice, Dan Barna spune că scuza potrivit căreia "este un context internaţional" nu ne ajută cu nimic, pentru că felul în care Guvernul României decide să procedeze nu face decât să ne menţină în cea mai dificilă dintre situaţii, dovadă fiind faptul că "mai multe zile am avut cea mai scumpă energie din Europa", ceea ce, în opinia sa, arată că măsurile luate de Executiv sunt nefuncţionale.

El a susţinut că, în chestiunea energiei, USR a atenţionat de aproape un an că soluţia necesară este reducerea TVA de la 19% la 5%, aşa cum în această perioadă au făcut şi alte ţări din UE, dar Guvernul refuză să adopte această măsură pentru că "preferă să îşi mărească bugetul pe spinarea companiilor şi a cetăţenilor din România".

Dan Barna a reamintit că USR a depus deja o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei.

"PSD are şansa de a vota moţiunea împotriva ministrului Energiei şi să aducă un ministru competent. Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înţelege că, dacă România continuă cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei şi al societăţii va fi unul dramatic", a punctat Barna.

Cât priveşte domeniul Educaţiei, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor precizează că singura şansă este venirea unui nou ministru, competent. "Ministrul Câmpeanu trebuie să plece, pentru că a eşuat în încă o reformă a Educaţiei pe care de 30 de ani o tot face această ţară", a spus Barna.

Barna: Cu siguranţă USR va avea candidat la prezidenţiale

Pe de altă parte, Dan Barna a fost întrebat întrebat de jurnaliști și dacă îl vede pe Dominic Fritz, actualul primar al municipiului Timişoara, candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, conform News.ro.

Cu siguranţă USR va avea candidat la prezidenţiale, însă subiectul acesta este departe. Subiectul zilei de astăzi este criza energiei şi este capacitatea noastră ca ţară să depăşim o criză în condiţiile în care avem un guvern şi un preşedinte care nu trag în aceeaşi direcţie”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a fost candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale din anul 2019, unde s-a clasat pe locul al treilea, după Klaus Iohannis (PNL) şi Viorica Dăncilă (PSD), obţinând 15,02% din voturi (1.384.450 voturi).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite