Baconschi: Diplomaţia se face în condiţii stresante, cu unde electromagnetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că profesiunea diplomatică se desfăşoară "în condiţii de unde electromagnetice peste media normală", în condiţii stresante şi sub presiunea unor crize, referindu-se la acordarea unui spor de 15% pentru angajaţii din Centrala MAE.

"Chiar dacă în percepţia unor persoane, mai puţin avizate, profesiunea diplomatică este foarte simplă, ea se desfăşoară şi în condiţii de unde electromagnetice peste media normală, pentru că avem toate sistemele de transmisiuni, şi antenele respective chiar pe clădirea ministerului, în Bucureşti. În acelaşi timp, este vorba de folosirea constantă, profesională, a mai multor limbi străine, de condiţii stresante de lucru, sub presiunea unor crize", a spus Baconschi, la postul public de radio.

El a adăugat că, "pe diferite axe, foarte mulţi diplomaţi pleacă extrem de târziu acasă de la serviciu, sunt obligaţi profesional să gestioneze diferite dosare sensibile, muncind foarte mult".

Declaraţiile ministrului au venit după ce Ministerul Afacerilor Externe a solicitat pentru angajaţii săi un spor de 15% din salariul de bază pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, sporul urmând a fi acordat exclusiv angajaţilor care lucrează în sediile ministerului din Capitală, nu şi celor plecaţi din ţară, la post.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite