Antonescu despre Marian Sârbu: Facem vedete din oameni care practică prostituţia politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Cristian Dicaonescu şi plecare acestuia din PSD liberalul Crin Antonescu a avut numai cuvinte de bine. Cuvintele de laudă nu au mai fost rostite, însă, şi pentru Marian Sârbu. Politeţea politică a fost înlocuită de o nemulţumire faţă de cei care "practică în văzul tuturor prostituţia politică".

"Despre plecarea lui Sârbu am o părere proastă. În general, cred că facem vedete din nişte oameni care practică în văzul tuturor prostituţia politică. Nu se poate să ajungem după ce acum patru-cinci ani, şase ani, parcă începusem să introducem o grilă de exigenţă în raport cu traseismul politic, cu fidelitate faţă de doctrine, de partide, să facem acum vedete din oameni care îşi negociază activitatea în politică de parcă ar fi fotbalişti sau manageri la multinaţionale", a criticat Antonescu abandonarea bărcii social democrate de un fost vicepreşedinte cu nostalgii de ministru al Muncii.

"Sârbu a plecat unde trebuia să plece, unde o să mai plece şi alţii pe semne, face parte dintr-un plan de destructurare bine pus la punct şi dacă nu poţi să dai salarii, dacă nu poţi să dai pensii, nu poţi să dai soluţii economice ţării, te ocupi cu destructurarea partidelor şi cu intrigile de doi lei", a adăugat preşedintele PNL la Realitatea TV.

Sârbu nu e Diaconescu


Liderul liberalilor a ţinut să facă o deosebire clară între cazul Diaconescu şi cazul Sărbu. În timp ce la Diaconescu s-a vehiculat o monitorizare din ordinul partidului

Antonescu a precizat că gestul său faţă de Diaconescu, de a-l suna după Congresul PSD, a fost în afara politicii, a fost legat de monitorizarea acestuia, astfel încât plecarea lui Sârbu nu poate fi pusă în aceeaşi categorie.

"Sârbu nu trăieşte cred altă dramă decât tulburarea pe care i-au trezit-o aprecierile preşedintelui, jupânului, Traian Băsescu. Pentru Băsescu şi PDL cred că Marian Sârbu e o bună achiziţie, într-un plan în care mâine-poimâine, după politica evident catastrofală şi-n domeniul social, atunci ar fi pus Marian Sârbu ministru, el e asociat în mintea foarte multora dintre români cu PSD şi cu politicile sale sociale, şi atunci sigur, s-ar putea spune că nici PSD-ul nu ar fi putut face mai mult decât atât", a mai comentat Antonescu.

Antonescu a declarat ironic că el nu crede că Marian Sârbu a fost sedus de "doctrină, de ţinuta morală, de numărul de stele" ale lui Gabriel Oprea.

Fostul vicepreşedinte al PSD, Marian Sârbu, şi-a anunţat vineri dimineaţa demisia din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite