ANI, sesizare la parchet în cazul preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene: Diferenţă de 43.000 euro între averea dobândită şi venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ionelarsene

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (43.519 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului.

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel  Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ARSENE IONEL a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 - 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi  acordate în nume personal unei societăţi comerciale", transmite ANI.

În luna aprilie, Ionel Arsene a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Bacău, la 8 ani şi 4 luni de închisoare, într-o cauză în care este acuzat că, în calitate de deputat, ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni la ANI în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite