Alina Gorghiu (PNL): CCR "scârțâie", este necesară o schimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, în această seară, că este necesar ca membrii CCR să fie numiți de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, întrucât Curtea Constituțională ”este o instituție care scârțâie”.

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Dan Șova, a spus, la Realitatea TV, că, în cazul în care se va reuși modificarea Legii de funcţionare a Curţii Constituţionale, judecătorii de la CCR vor putea fi numiți după noi reguli, pe măsură ce mandatele lor se vor încheia.

Șova a făcut referire la o declarație a premierului Victor Ponta, care susținea că dorește ca USL să facă această modificare, care să se aplice din 2013.

"Trebuie schimbat modul în care funcţioneză Curtea Constituţională. Trebuie ca cei nouă judecători să nu mai fie desemnaţi politic şi trebuie , aşa cum am spus când eram în opoziţie şi mă voi ţine de cuvânt, în 2013, când expiră trei mandate la Curte, să alegem judecători nu dintre oamenii politici, ci judecătorii de la ÎCCJ, care chiar să judece şi nu să aibă atitudini şi recunoştinţă faţă de cei care i-au propus acolo", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite