Alexandru Rafila: E momentul să fim responsabili, să găsim o soluţie, fie ea şi tranzitorie, dar să fie sprijinită consistent în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat, luni seară, că este nevoie de negocieri care să ducă la găsirea unei soluţii, care, chiar dacă va fi tranzitorie, să asigure o largă majoritate în Parlament pentru învestirea unui Guvern.

Rafila a afirmat că nu face speculaţii cu privire la o potenţială propunere a sa pentru funcţia de premier din partea PSD, însă, întrebat dacă ar prelua funcţia de ministru al Sănătăţii a afirmat: ”Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni seară, la Antena 3, dacă ar accepta să formeze un Guvern, în cazul în care PSD i-ar cere acest lucru şi a afirmat: ”Mie nu îmi place să fac speculaţii, cu atât mai puţin despre o funcţie aşa importantă cum este cea de prim-ministru, într-o perioadă aşa de dificilă (...) e momentul să fim toţi responsabili, să ne aşezăm la masă şi să vedem dacă găsim o soluţie, fie ea şi tranzitorie, dar să fie o soluţie, care să fie sprijinită foarte consistent în Parlament”.  

Deputatul, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare, a precizat că  ”trebuie să existe o opţiune politică foarte clară, care să poată să asigure o majoritate şi, dacă se va contura un guvern, evident că PSD va avea o opţiune”.  

”Domnul Cîţu spunea că nu e nimic clar. Eu cred că n-a fost nimic clar la dânsul în ultimele luni, în mod evident pentru toată lumea, aşa că aşteptăm să fie negocieri, iar desemnarea unui premier din partea PSD, PNL sau a unui guvern tehnic, aşa cum am cerut noi ca să ne putem îndrepta spre alegeri anticipate, o să fie o opţiune a partidelor care vor constitui o majoritate şi după aceea putem să discutăm orice fel de scenariu”, a mai  declarat Alexandru Rafila.  

Întrebat dacă ar fi dispus să preia funcţia de ministru al Sănătăţii, în cazul în care PSD va face parte din Guvern, Rafila a declarat: ”Cu siguranţă că este o foarte mare responsabilitate în acest moment dificil. Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”.  

Deputatul a explicat însă că ar face acest lucru cu unele condiţii: ”Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, nu eu neapărat, oricine ar merge la Ministerul Sănătăţii, ar fi doar un figurant care nu ar putea să controleze lucrurile în zona de sănătate.(...) Eu am câteva idei legate de modul în care ar trebui să funcţioneze Ministerul Sănătăţii, cel puţin în această perioadă de criză”.  

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, luni seară, că Cîţu BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat.

”Propunem BPN flexibilizarea mandatului şi iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice”, a afirmat Cîţu.

La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, făcând apel la partide pentru maturitate şi responsabilitate politică pentru a găsi o majoritate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite