Alexandru Muraru intră în cursa pentru şefia PNL Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Muraru va candida pentru preşedinţia PNL Iaşi. FOTO: Facebook/ Alexandru Muraru
Alexandru Muraru va candida pentru preşedinţia PNL Iaşi. FOTO: Facebook/ Alexandru Muraru

Liderul interimar al organizaţiei judeţene PNL Iaşi, după ce Costel Alexe s-a autosuspendat din funcţie la finalul lunii aprilie, deputatul Alexandru Muraru, a anunţat că va candida pentru preşedinţia filialei.

„Am decis astăzi să-mi depun candidatura la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Iaşi. Nu este o decizie de moment, este un proiect politic nou la care mă angajez pentru următorii ani. (...)

Avem o misiune foarte clară: punerea în practică a programului de guvernare judeţean, municipal, orăşenesc şi rural. În aceeaşi măsură, reconstruirea încrederii, integritatea în funcţii publice, îmbunătăţirea mecanismelor de democratizare a deciziilor, creşterea gradului de profesionalizare pentru poziţiile de răspundere politice şi administrative sunt priorităţi ale mandatului meu.

PNL are la Iaşi, în judeţ şi municipiu, peste 12.000 de membri, o resursă umană care este în sine o valoare inestimabilă a unei organizaţii politice. Aceşti oameni trebuie să fie vocea noastră în fiecare comunitate, legătura directă cu ieşenii”, a scris Alexandru Muraru, vineri, pe Facebook.

Deputatul a mai transmis că obiectivele sale politice locale înseamnă, pentru 2024 „preşedinţia CJ Iaşi, primăria municipiului Iaşi, majorităţi în CJ Iaşi, CL Iaşi, menţinerea celor peste 50 de primării câştigate în 2020 şi atingerea numărului de 60 de UAT-uri liberale în toamna anului 2024”, afirmând că  „această putere politică şi administrativă trebuie consolidată în perspectiva alegerilor viitoare”.

Alexandru Muraru a asigurat că va fi un preşedinte activ, care se va implica direct pentru ca marile proiecte de investiţii locale să devină realitate.

„Pornesc pe acest drum cu o bogată experienţă politică, cunosc foarte bine partidul la nivel local şi central. Sunt atuuri care garantează că echipa liberală se poate baza pe mine. (...)  Candidatura mea pentru conducerea Organizaţiei Judeţene PNL Iaşi vine, totodată, cu răspundere faţă de transparentizare şi deschidere. Este un obiectiv fundamental să deschidem partidul către elitele academice, economice, din societatea civilă şi către specialiştii din diferite domenii în care Iaşul are nevoie de expertiza lor. Uşa PNL Iaşi va fi deschisă pentru toţi cei care doresc să pună umărul la binele comunităţii. Transparenţa în decizii, în sisteme de promovare este prioritară pentru consolidarea încrederii că în PNL principiile meritocratice sunt cele care vor sta la baza organizaţiei.

Un alt obiectiv asumat este profesionalizarea partidului, prin organizarea şcolilor politice şi cursuri de formare pentru aleşii noştri, forumuri pe domenii administrative, dezbateri, campanii civice şi de comunicare, dialog permanent cu aleşii locali şi cu comunităţile.

Modernizarea organizaţiei prin digitalizare, debirocratizare, introducerea sistemelor moderne de comunicare internă, aplicaţii web etc. Dragi ieşeni, aveţi încredere în parteneriatul nostru. Împreună mergem în direcţia bună!”, a mai spus Alexandru Muraru.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite