Adriean Videanu: „Vasile Blaga trebuie să rămână la conducerea PDL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, că Vasile Blaga trebuie să rămână la conducerea PDL, dar a apreciat că va trebui convocată Convenţia Naţională a partidului la care cei care doresc să candideze la şefia formaţiunii o pot face.

„Eu cred că Vasile Blaga trebuie să rămână la conducerea partidului, dar, totodată, cred că va trebui să convocăm Convenţia Naţională şi atunci fiecare doritor la acest fotoliu, care nu e unul confortabil, vine cu propriul proiect, câştigă adeziunea militanţilor PDL şi, sigur, se înhamă la reconstrucţia dreptei din acea poziţie”, a spus Videanu într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, este liber să candideze oricine se crede capabil şi convinge militanţii PDL.
Întrebat când ar trebui să fie convocată Convenţia, Videanu a precizat că acest lucru trebuie făcut „cât mai repede cu putinţă respectând termenele statutare pentru depunerea moţiunilor şi pentru prezentarea moţiunilor în teritoriu”.

Adriean Videanu a respins speculaţiile conform cărora Vasile Blaga a intrat în Parlament în detrimentul altor candidaţi ARD ce au fost sacrificaţi pentru el, menţionând că partidele nu se pot implica în procesul de atribuire a mandatelor, care este doar matematică.

„Partidele politice nu se pot implica în procesul de atribuire a mandatelor, singurii care au participat la procesul de desemnare a reprezentanţilor partidelor în Parlament sunt cetăţenii, şi numărul de voturi pe care l-a luat fiecare candidat. De aici, de la votul pe care l-a obţinut fiecare totul este de matematică pură pe baza unui algoritm pe care BEC îl derulează. Cu alte cuvinte, niciun partid din România nu se poate implica sub nicio formă în avantajarea sau dezavantajarea unui candidat, este matematică pură şi orice speculaţie pe această temă vreau să o resping în mod categoric", a declarat el, răspunzând întrebării dacă este adevărat că Daniel Buda şi Adrian Papahagi au pierdut mandatele pentru ca liderul PDL să fie senator.
El a precizat că nu se gândeşte la depunerea unei moţiuni pentru şefia partidului.

Întrebat dacă Elena Udrea ar putea avea vreo şansă la şefia PDL, Videanu a răspuns: „Întrebaţi-o pe Elena! Nu ştiu”.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24 la sută la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare”, pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

Liderul PDL Elena Udrea a fost întrebată, marţi seară, la Realitatea TV, dacă îşi doreşte preşedinţia partidului, ea spunând că îi este greu să răspundă, că sunt discuţii în partid în acest sens, dar trebuie văzut ce părere au liderii din teritoriu ai formaţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite