Un arondisment din Paris a creat o hartă pentru depistarea şobolanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul Geoffroy Boulard, care reprezintă arondismentul 17 din Paris, ce începe chiar la nord de Arcul de Triumf, s-a săturat de şobolanii din oraş şi a creat o hartă în timp real, unde oamenii pot raporta locurile unde au văzut rozătoarele, conform Atlas Obscura.

Teoretic, harta ar trebui să aducă în atenţia primarului oraşului, Anne Hidalgo, această problemă stringentă cu care se confruntă districtul. Hidalgo, însă, este foarte conştientă de faptul că parizienii se simt invadaţi de şobolani, având în vedere că, anul trecut, primăria a acordat 1,5 milioane de euro pentru eradicarea lor.

Conform hărţii lui Boulard, planul pentru reducerea numărului de rozătoare nu merge prea bine. Harta arată locurile unde sunt văzuţi atât şobolani vii, cât şi morţi. Locuitorii districtului au raportat zi şi noapte dăunătorii, care se adună cu zecile în jurul gunoaielor, aproape de gurile de canalizare, dar şi mergând pe stradă nestingheriţi.

Ca multe metropole ale lumii, Parisul e gazda şobolanilor care s-au adaptat la traiul aproape de om. În ultimii ani, probabil din cauza înmulţirii excesive, numărul  dăunătorilor a devenit o problemă pe care parizienii n-o mai pot ignora.

Chiar şi după ce o campanie anti-şobolani a fost promisă în 2014, „Parisul se confruntă cu cea mai mare criză a infestaţiei cu şobolani din ultimele decenii”, a scris New York Times în 2016. O posibilă explicaţie are legătură cu noi reguli impuse asupra otrăvurilor pentru rozătoare, care limitează substanţele ce pot ajunge în sursele de apă şi încurajează mai degrabă folosirea de capcane.

Populaţia de şobolani a Parisului este de 3.8 milioane în toate cele 20 de arondismente ale capitalei Franţei sau aproximativ 1.75 şobolani per persoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite