Târgul neobişnuit unde vizitatorii probează sicrie şi machiaje funerare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii târgului de obiecte funerare se fotografiază probând sicrie şi haine de înmormântare FOTO: AFP
Vizitatorii târgului de obiecte funerare se fotografiază probând sicrie şi haine de înmormântare FOTO: AFP

La târgul de obiecte funerare care are loc anual în Japonia, vizitatorii sunt invitaţi să probeze sicrie şi chiar machiaje mortuare. Tot mai mulţi japonezi îşi organizează propria înmormântare în cele mai mici detalii.

Târgul „Shukatsu Festa“, din Japonia, se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimii ani. Ediţia din 2014 a adunat peste 5.000 de vizitatori şi 50 de expozanţi. Dar acesta nu este un târg oarecare de obiecte funerare. Japonezii au ocazia să testeze aici diverse modele de sicrie, de ţinute pentru propria înmormântare şi chiar de machiaje funerare, scrie Odditycentral.com.

În vreme ce unora le este greu să se gândească la organizarea propriei înmormântări, japonezii se adună în număr tot mai mare la macabrul târg şi discută cu firmele de pompe funebre cele mai mici detalii cu privire la propria înmormântare.

targ de pompe funebre

FOTO: Odditycentral.com

Sicriele expuse în cadrul evenimentului sunt decorate cu flori, iar vizitatorii îşi pot face fotografii în timp ce probează coşciugul, pentru a-şi face o impresie despre cum ar arăta în el.

Vizitatorii târgului sunt bărbaţi şi femei deopotrivă, iar „moda“ organizării propriei înmormântări datează de câţiva ani în Japonia. Producătorii de sicrie de aici au tot mai multe cereri de sicrie personalizate. Dar japonezii nu sunt singurii care probează sicrie. Un cabinet de psihoterapie din Shenyang, China, îşi invită pacienţii să stea câteva minute într-un coşciuc, cu capacul închis, pentru că doar în acest fel vor putea să renască.

targ de pompe funebre

FOTO: Odditycentral.com

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite