Tânăra al cărei umăr se poate disloca de la un strănut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lauren a fost supusă la cinci intervenţii medicale, fără a avea însă vreun rezultat      FOTO Shutter
Lauren a fost supusă la cinci intervenţii medicale, fără a avea însă vreun rezultat      FOTO Shutter

Tusea, strănutul şi chiar cea mai mică smucitură, cum ar fi simpla trecere peste obstacolele pentru reducerea vitezei, înseamnă un coşmar pentru o britanică în vârstă de 20 de ani. Lauren Harry spune că un efort atât de banal duce la dislocarea umărului său chiar şi de zece ori pe zi.

Medicii cred că suferă de sindromul Ehlers-Danlos (SED), o afecţiune genetică ce se manifestă prin modificări ale colagenului, materialul care asigură structura şi rezistenţa tegumentului şi a ţesutului osos. Colagenul ei este atât de slab, încât nu-i poate susţine membrele.

Lauren acuză dureri de picioare de când avea 11 ani, dar i s-a spus că sunt durerile fireşti ale creşterii. La 15 ani a căzut cu cârjele în timp ce participa la un festival, rănindu-şi umărul. De atunci, umerii şi încheieturile, inclusiv genunchii şi degetele, i se dislocă frecvent, potrivit „Daily Mail“.

Ea a fost supusă la cinci intervenţii medicale pentru stabilizarea umerilor, dar problema nu a putut fi rezolvată. „Am suferit câteva intervenţii care mi-au fixat oasele pentru o perioadă, dar nu a durat mai mult de nouă luni până la o nouă dislocare. Umerii mei se dislocă de 10 ori pe zi, fie că strănut, tuşesc sau trec peste un obstacol cu limitare de viteză“, a declarat Lauren.

I s-a întâmplat acelaşi lucru la degete, atunci când s-a folosit de ele pentru a se ridica de pe canapea sau să deschidă o uşă.

„Nici măcar nu mă pot juca împreună cu sora mea mai mică fără să nu mi se deplaseze ceva de la locul lui. Săptămâna trecută am mers la urgenţe pentru a mi se fixa braţul şi mi-au dislocat cotul. Încă nu mi s-a mai întâmplat asta până acum“, a adăugat ea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite