Revedere după 24 de ani. Un chinez şi-a găsit fiul răpit după ce a străbătut 500.000 de kilometri cu motocicleta în căutarea băiatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O televiziune chineză a prezentat marţi imagini cu emoţionanta revedere a părinţilor cu fiul lor. Foto: Captură video
O televiziune chineză a prezentat marţi imagini cu emoţionanta revedere a părinţilor cu fiul lor. Foto: Captură video

Un bărbat din China şi-a găsit fiul răpit după ce l-a căutat timp de 24 de ani, străbătând peste 500.000 de kilometri cu motocicleta prin ţară. Fiul lui Guo Gangtang avea doar doi ani şi cinci luni când a fost răpit din faţa casei unde se juca nesupravegheat. Răpitorii l-au vândut unei alte familii, potrivit AFP.

Când fiul său a dispărut, tatăl şi-a dat demisia pentru a străbate ţară pe o motocicletă, pe care fuseseră ataşate steaguri mari cu fotografia fiului său, conform Hotnews.ro.

A parcurs 500.000 de kilometri prin China, fiind uneori obligat să doarmă sub poduri sau să cerşească.

La 24 de ani de la răpire, tatăl şi-a găsit copilul, datorită unei baze ADN.

După ce băiatul ar fi efectuat un test ADN, poliţia i-a spus lui Guo că un tânăr profesor de 26 de ani, care locuia în provincia centrală Henan, era fiul său dispărut. 

Revederea a avut loc duminică, potrivit Ministerului Securităţii publice.

O televiziune chineză a prezentat marţi imagini cu emoţionanta revedere a părinţilor cu fiul lor.

"Tot ce simt acum nu e nimic altceva decât fericire", a spus Guo. 

Cursa lui Guo Gangtang a contribuit la conştientizarea publicului chinez cu privire la problema răpirii copiilor, un subiect încă sensibil. 

Traficul de copii a înflorit în China în ultimele decenii, ca urmare a aplicării aşa-numitei politici „un singur copil”, în condiţiile în care preferinţa tradiţională a cuplurilor este pentru băieţi. 

De la lansarea unei baze de date ADN dedicate în 2016, poliţia a ajutat peste 2.600 de copii răpiţi să-şi găsească părinţii biologici, potrivit Ministerului Securităţii Publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite