O tânără din Spania a aflat că a fost schimbată la naştere. Fata de 19 ani le cere autorităţilor daune morale în valoare de 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul regional a recunoscut faptele, dând vina pe o „eroare umană”.Guvernul regional a recunoscut faptele, dând vina pe o „eroare umană”.
Guvernul regional a recunoscut faptele, dând vina pe o „eroare umană”.Guvernul regional a recunoscut faptele, dând vina pe o „eroare umană”.

O tânără din Spania a cerut despăgubiri în valoare de 3 milioane de euro autorităţilor sanitare din nordul ţării după ce a descoperit că a fost schimbată din greşeală la naştere cu un alt bebeluş, în urmă cu 19 ani, relatează BBC.

Cei doi bebeluşi s-au născut în aceeaşi zi, la spitalul din Logroño, la sud de Bilbao. „Ambii bebeluşi au fost puşi în incubatoare înainte de a fi daţi părinţilor greşiţi, transmite Digi24. 

Guvernul regional a recunoscut faptele, dând vina pe o „eroare umană”.

Ministrul sănătăţii din guvernul local Rioja, Sara Alba, a spus că nu este posibil să se afle cine anume a făcut greşeala. Ea a adăugat că „ar fi imposibil ca astăzi să se repete aşa ceva”, deoarece procedurile de identificare a bebeluşilor au devenit „sigure şi fiabile”.

Cazul a fost relatat pentru prima dată de ziarul La Rioja, care a spus că tânăra cere daune de 3 milioane de euro din partea Ministerului regional al Sănătăţii. Ministerul a oferit însă despăgubiri de doar 215.000 de euro.

Cealaltă tânără implicată în schimbul de bebeluşi a fost informată despre situaţie, dar nu a depus plângere, a relatat ziarul El País.

Tânăra aşteaptă rezultatul unui test ADN pentru a confirma identitatea părinţilor ei biologici, în timp ce procurorii investighează cazul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite