O femeie moartă în timp ce a născut a revenit la viaţă cu ajutorul unui stimulator cardiac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Dar m-am căsătorit cu o persoană puternică, o luptătoare, iar acum am o
 fetiţă care este o luptătoare la rândul ei“, a declarat Nathan 
Nigrelli. FOTO Shutterstock
„Dar m-am căsătorit cu o persoană puternică, o luptătoare, iar acum am o fetiţă care este o luptătoare la rândul ei“, a declarat Nathan Nigrelli. FOTO Shutterstock

Naşterea fiecărui copil este un miracol pentru părinţii săi, dar micuţa Elayna Nigrelli a trecut prin momente dificile unice, spre deosebire de mulţi alţi bebeluşi. În prezent, fetiţa are trei luni şi este sănătoasă. Însă, când s-a născut, mama Elaynei, Erica Nigrelli, era moartă din punct de vedere medical, relatează „Huffington Post“.

Nigrelli, profesoară de engleză la Liceul Elkins din Missouri City, Texas, se afla la serviciu, într-o dimineaţă de februarie. Era însărcinată în 36 săptămâni atunci când a simţit că o ia o stare de leşin.

„Am pus capul jos şi am leşinat“, îşi aminteşte ea.

La două săli distanţă, soţul lui Nigrelli, totodată profesor şi coleg, a sunat disperat la Salvare.

„Soţia mea are un atac de apoplexie. Se află pe podea. O, Doamne! E însărcinată, elimină salivă în abundenţă şi nu răspunde“, le-a zis Nathan Nigrelli operatorilor.

Între timp, colegii ei au încercat să o ajute să îşi revină până la sosirea ambulanţei. Profesorii Jennifer Longoria, June Tomlin şi Maxine Reeves au resuscitat-o folosind un defibrilator amplasat în incinta şcolii.

La spital, medicii au încetat manevrele de resuscitare, astfel încât Elayna să poată urma procedurile de urgenţă pentru cezariană.

„Doctorii mi-au spus că Erica a născut post-mortem pentru că nu avea puls atunci când au adus copilul pe lume. Dar m-am căsătorit cu o persoană puternică, o luptătoare, iar acum am o fetiţă care este o luptătoare la rândul ei“, a declarat Nathan Nigrelli.

Ca urmare a interventiei chirurgicale, medicii au diagnosticat-o pe Erica Nigrelli cu o afecţiune gravă a inimii, numită cardiomiopatie hipertrofică. Pentru ca în cele din urmă să îi salveze viaţa, doctorii i-au implantat un stimulator cardiac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite