Moartea unei femei a fost legată de consumul excesiv de Coca Cola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coca-Cola nu poate fi trasă la răspundere pentru sănătatea consumatorilor.  FOTO  Shutterstock
Coca-Cola nu poate fi trasă la răspundere pentru sănătatea consumatorilor.  FOTO  Shutterstock

Obiceiul unei femei din Noua Zeelandă de a consuma zilnic opt litri de Coca-Cola fost un factor major care a contribuit la moartea sa, a concluzionat un medic legist care cere ca pe etichetele produselor cu cafeină ale companiei să fie trecute avertismente cu privire la efectele asupra sănătăţii.

„Consumul excesiv de Cola a fost un factor substanţial care a contribuit la dezvoltarea dezechilibrului metabolismului, ce a dat naştere aritmiei“, a declarat medicul legist David Crear, citat de „Discovery“.

Natasha Harris, o mamă în vârstă de 33 de ani a opt copii, obişnuia să consume o cantitate dublă a limitei de cafeină recomandată şi de peste 11 ori limita de zahăr.  Ea suferea de numeroasele boli cauzate de impresionantele cantităţi de Coca-Cola  pe care le consuma. În cele din urmă, a murit în februarie 2010, din cauza aritmiei cardiace.

Un medic patolog care a investigat cauza morţii lui Harris a constatat că femeia, deşi nu consuma alcool, avea ficatul mărit din cauza depozitelor de grăsime acumulate în urma consumului excesiv de zahăr şi un nivel scăzut de potasiu în sânge, care au afectat funcţionarea sistemului cardiac.

Familia lui Harris susţine că femeia s-a plâns de bătăi accelerate ale inimii înainte de moartea sa. „ O lua razna dacă rămânea fără băutura ei preferată, devenea nervoasă, tremura şi manifesta simpotomele unui sevraj“, a declarat soacra victimei în ancheta efectuată anul trecut. În plus, Harris a fost nevoită să meargă la stomatolog pentru a-şi scoate toţi dinţii afectaţi de consumul băuturii carbogazoase, iar unul dintre copiii săi nu are smalţ pe dinţi.

Lipsa avertismentelor de pe eticheta băuturii i-a determinat pe membrii familiei Harris să nu acorde atenţie pericolului la care fiica lor s-a expus.  Deşi ingredientele băuturii sunt perfect legale, iar gustul este îndrăgit de milioane de oameni, Carear a sugerat companiei să introducă anumite precizări în legătură cu efectele consumului abuziv.

Coca-Cola nu poate fi trasă la răspundere pentru sănătatea consumatorilor.  Coca-Cola Oceania  a afirmat într-o declaraţie că experţii nu pot stabili cauzele exacte ale infarctului din cauza căruia a murit Natasha Harris.

„Prin urmare, suntem dezamăgiţi că medicul legist a ales să se concentreze asupra consumului excesiv de Coca Cola ca fiind cauza probabilă a morţii“, se arată în comunicatul companiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite