„Vorbiţi cu regele, vă rog! E la telefon“: Imagini fabuloase după calificarea Marocului la Mondiale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammed al Vl-lea, regele Marocului
Mohammed al Vl-lea, regele Marocului

Barajele africane, disputate marţi seară, continuă să furnizeze scene incredibile, care sunt specifice continentului negru.

Dacă în Senegal, fanii s-au comportat jalnic, după cum „Adevărul“ a arătat aici, iar în Nigeria, furia suporterilor a cauzat o tragedie şocantă, explicată aici, la Casablanca, atmosfera a fost foarte diferită.

Găzduind returul cu RD Congo, după 1-1 în deplasare, în tur, Maroc s-a calificat la pas după 4-1 în retur. Astfel, selecţionerul bosniac al Marocului, Vahid Halilhodžić (69 de ani), a realizat o performanţă istorică: a devenit primul antrenor care a calificat patru naţionale diferite la Mondiale: Coasta de Fildeş (2010), Algeria (2014), Japonia (2018) şi acum Maroc (2022). Ce-i drept, pe când era selecţionerul Coastei de Fildeş, bosniacul a fost concediat înainte de turneul final după rezultate slabe de la Cupa Africii. A păţit la fel şi în Japonia, părăsind banca naţionalei, înainte de CM 2018, de această dată, din cauza unor neînţelegeri cu federaţia.

În Maroc însă, Halilhodžić e omul momentului! Iar după calificarea la Mondialul din 2022 a fost felicitat chiar pe gazon de regele Marocului, Mohammed al VI-lea! Acesta, în vârstă de 58 de ani, a cerut să vorbească la telefon cu Halilhodžić, imaginile de mai jos cu această conversaţie, făcând înconjurul lumii:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite